HomeSanatate

Zeci de romașcani și-au verificat gratuit inima

Vineri, începînd cu ora 9, zeci de romașcani au venit la Spitalul Municipal de Urgență Roman pentru consultații cardiologice gratuite.

 

 

Acest lucru a fost posibil datorită inițiativei deputatului Marius Neculai, care a adus la Roman o metodă nouă de investigare, și anume telemedicina. O echipă de șapte cadre medicale, condusă de medicul Sorin Ilovici, președintele companiei Med Telesystems, a venit pentru prima dată în teritoriu și a acordat gratuit consultații cardiologice. Pacienților li s-a efectuat o electrocardiogramă, care, ulterior, a fost transmisă la Centrul de Monitorizare Medicală din București, unde datele au fost interpretate de către medicii specialiștii. Rezultatele au fost transmise pacienților prin SMS.

Este un parteneriat pe care l-am încheiat cu firma Med Telesystems. Datele sînt preluate de la pacientii noștri, sînt procesate la București apoi se întorc la noi într-un timp foarte scurt. În cazul de față, vorbim de electrocardiograme de care au beneficiat pacienții care s-au înscris pe liste. Practic, telemedicina este un mod nou de a face medicină și cred că acest model va fi implemenetat din ce în ce mai mult în spitalele din țară, pentru că se transmit date vitale într-un timp foarte scurt. Mi-am dorit să aduc acest serviciu romașcanilor pentru că sînt servicii la care nu au acces foarte ușor. Cred că vom continua cu astfel de inițiative, pentru că sănătatea este foarte importantă„, a declarat deputatul Maruis Neculai.

Această inițativă se înscrie în modul constant al domnului deputat Marius Neculai de a ajuta spitalul și de fiecare dată am avut aportul și suportul său în toate circumstanțele în care a fost nevoie de sprijin financiar sau pe linie medicală. Este o metodologie și o metodă nouă, extrem de eficientă și ne asigură suportul mai ales nouă, medicilor care lucrăm într-un spital de urgență„, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0