Prima paginăActualitate

Zeci de pompieri nemțeni, deplasați la București în cadrul exercițiului național „SEISM 2018”

Zeci de pompieri nemțeni, deplasați la București în cadrul exercițiului național „SEISM 2018”

Dimensiune text

 

 

Mai multe coloane de autospeciale ale pompierilor au putut fi zărite sâmbătă traversând centrul municipiului Roman, acestea făcând parte dintr-un exercițiu desfășurat la nivel național de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Sâmbătă, 13 octombrie, la București s-a declanșat, începând cu ora 9.00, exercițiul național „SEISM 2018”, care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism. Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici, fiind alertate toate unitățile subordonate ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar mai multe echipaje de pompieri din țară au fost deplasate spre Capitală. Exercițiul, cu participare internațională, se va desfășura timp de mai multe zile.

În cadrul exercițiului național „SEISM 2018” pentru asigurarea intervenției în caz de cutremur, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț au fost deplasate spre București următoarele forțe și mijloace de intervenție: trei autospeciale de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de descarcerare cu punct medical avansat, cinci ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple, un echipaj CBRN (pentru intervenții în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice), două microbuze, un container multirisc, un autocamion de intervenție, două autospeciale de lucru cu apă și spumă și 67 de pompieri. Forțele ISU Neamț alertate au inclus și echipajele de pe ambulanțele  TIM, de terapie intensivă mobilă, de la Piatra Neamț și Roman.

 

Citește și:   Ce măsuri recomandă pompierii pentru prevenirea incendiilor în sezonul rece

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0