Prima paginăAdvertorial

Zece trucuri pentru a-ți ușura misiunea atunci când calci haine

Zece trucuri pentru a-ți ușura misiunea atunci când calci haine

Dimensiune text

 

 

Nu știu multă lume care să susțină că îi face plăcere să calce haine cu fierul de călcat. E adevărat, mulți dintre noi o facem, dar nu găsim nicio plăcere în asta. E mai degrabă una din acele corvezi pe care trebuie să le ducem la îndeplinire, volens-nolens. Dar există metode de a face mai ușoară, totuși, această corvoadă. Călcatul hainelor nu trebuie să fie neapărat dificil. Iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când folosești fierul de călcat, pentru a-ți face viața ceva mai ușoară:

  1. O masă de călcat face minuni – Folosește mereu o masă de călcat bună. Deși pare un lucru evident, călcatul pe o suprafață inadecvată nu-ți oferă rezultate satisfăcătoare. Masa de călcat trebuie să fie stabilă și lungă. Astfel, hainele de toate dimensiunile vor sfârși fără cute și cu mult mai puțin de muncă pentru tine.
  1. Folosește un pulverizator – Dacă fierul tău de călcat nu are funcția de pulverizator, ține un pulverizator manual la îndemână. Orice cută, oricât de încăpățânată, este învinsă de umiditate și de câteva treceri ale fierului peste ea.

Fier de călcat – oferte

  1. Calcă fiecare haină în funcție de materialul său – Ține cont mereu de eticheta hainei. Nu toate țesăturile oferă aceeași rezistență la căldură și la aburii fierului de călcat. Dacă nu vrei să-ți strici hainele, ține mereu cont de asta.
  1. Păcălește cutele încăpățânate – Un truc infailibil pentru cutele imposibile, cu care toți ne-am întâlnit: pune o bucată de folie de aluminiu între haină și masă. Peste haină așează o batistă înmuiată în apă cu puțin amoniac. Treci apoi cu fierul de călcat peste ea și ia-ți adio de la cuta încăpățânată!

 

Fier de călcat – curățare

  1. Cum să cureți cât mai eficient un fier de călcat – Pentru curățarea fierului de călcat, cel mai indicat este să-l deconectezi de la priză și, după ce l-ai lăsat o vreme să se răcească, să-i cureți talpa cu un burete umezit în apă caldă cu detergent.
  1. Hainele reci se calcă mai ușor – Un truc pentru a-ți face călcatul mai ușor este să bagi în frigider, pentru circa zece minute, înainte să te apuci de călcat, hainele peste care urmează să treci fierul de călcat.

Fier de călcat – oferte

  1. Evită să dai luciu inestetic hainelor de lână – Îmbrăcămintea din lână trebuie călcată mereu cu o batistă umedă deasupra ei, pentru a evita ca aceasta să capete luciu inestetic.
  1. Oțetul, aliat nesperat în călcatul hainelor – Un truc pentru a călca mai ușor gulerele tricourilor polo este să picuri pe ele în momentul călcării cu fierul de călcat câteva picături de oțet.
  1. Aerisește hainele după călcare – După ce calci o geacă, o cămașă sau un sacou, acestea nu trebuie băgate imediat în dulap, ci trebuie lăsate pe un umeraș afară, pentru a se aerisi.
  1. Pe dos e mai frumos – Când ai de călcat haine cu dantele, volănașe etc., începe călcatul cu acestea întotdeauna. Încearcă mereu să calci hainele pe dos, pentru a evita să afectezi culorile acestora.

 

 

 

www.emag.ro

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0