Zece persoane arestate preventiv, în urma perchezițiilor din Neamț într-un dosar de trafic de droguri

HomeNeamt

Zece persoane arestate preventiv, în urma perchezițiilor din Neamț într-un dosar de trafic de droguri

Zece persoane au ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile, după perchezițiile desfășurate miercuri în județul Neamț, într-un dosar de trafic de droguri.

Miercuri, 21 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț, au pus în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, pe în județul Neamț, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, informează IPJ Neamț.

Conform anchetatorilor, din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022 – mai 2023, persoanele bănuite, ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiul Piatra Neamț și localitățile limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv. Astfel, persoanele bănuite ar fi comercializat etnobotanice, cu 50 de lei/gram, droguri de risc și mare risc, canabis, cu 80 de lei/gram și eutylone.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de substanță vegetală, un kilogram de substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere și cinci cântare de precizie. De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe pipete, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, 14.340 de lei, 1.300 de euro și 80 de lire.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, luptătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Neamț. În baza probatoriului administrat, miercuri, 21 iunie, față de zece persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, procurorul a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținerea de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. Totodată, față de o persoană, în vârstă de 23 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, aceasta fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv. Joi, 22 iunie, cele zece persoane au fost prezentat instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie”, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0