Prima paginăPolitica

„Zece pentru Roman”

Dimensiune text

Candidatul USL la Senatul României, Ioan Chelaru, și-a lansat programul politic pentru dezvoltarea Romanului. Programul are zece puncte care cuprind dezvoltarea infrastructurii, atragerea de investitori și sprijinirea agricultorilor și tinerilor. Alături de el, și-a lansat platforma electorală și candidatul USL la funcția de deputat în Colegiul 4, profesorul Liviu Brătescu.

Duminică, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul Uniunii Social Liberale (USL) la Senatul României, Ioan Chelaru și-a lansat programul politic prin care vrea să relanseze economic și cultural orașul Roman. Intitulat „Zece pentru Roman”, programul include inițiative și proiecte în domenii din cele mai diverse, de la dezvoltarea infrastructurii și până la sprijinirea familiilor care au membri plecați la muncă în străinătate. În cadrul aceleași conferințe, și-a lansat platforma politică și candidatul USL la funcția de deputat în Colegiul 4, profesorul Liviu Brătescu. Programul, care are multe puncte comune cu cel al lui Ioan Chelaru, susține dezvoltarea Romanului în patru direcții și realizarea unui parteneriat cultural cu orașul Iași. La conferință au mai participat președintele organizației PSD, filiala Roman, Leonard Vacaru, președintele Organizației PNL, filiala Roman, Neculai Stan și membrul PSD Mihail Florea. Potrivit lui Liviu Brătescu, primul punct al programului vizează combaterea dezindustrializării orașului Roman, prin găsirea unui investitor important, care să contribuie la crearea de locuri de muncă. „Avînd în vedere că, în ultimii opt ani, 32% din locuitorii orașului au plecat în străinătate, ceea ce a dus la o depopulare masivă a Romanului, al doilea proiect al meu este întocmirea unei legi privind asistența psihologică a copiilor și familiilor care au membri la muncă în străinătate, serviciile urmând să fie compensate de către Casa Națională de Asigurări. Al treilea punct al programului meu este introducerea orașului într-un circuit cultural artistic, în acest sens fiind necesară crearea unei punți de legătură cu orașul Iași. Al patrulea proiect vizează zona Ion Creangă unde, cu fonduri europene, vrem să refacem sistemul de irigații în zona Siret și construirea unui mare depozit de cereale pentru agricultori”, a explicat Liviu Brătescu.

 

Dezvoltarea orașului și revizuirea Constituției, prioritățile senatorului Ioan Chelaru

 

În ceea ce-l privește pe candidatul Ioan Chelaru, acest spune că primul punct al programului său se referă la dezvoltarea infrastructurii. „Din discuțiile pe care le-am avut cu primul ministru Victor Ponta, în următorii patru ani se va construi  autostrăda Est-Veste, lucru care va duce la crearea de locuri de muncă pentru locuitorii din zona Romanului. De asemenea, intenționez să relansez economic zona Roman prin atragerea unui investitor strategic, care să fie motivat în decizia sa de tradiția și potențialul industrial al municipiului Roman. Al treilea punct al programului meu este încheierea unui parteneriat administrativ cu Iașul și atragerea de fonduri europene. De asemenea, mă voi axa pe reindustrializare, prin înființarea unor mici firme de producție. Mă angajez să sprijin politic și administrativ integrarea Romanului în circuitul turistic. Voi acționa pentru înființarea de terminale de lucru la Roman ale unor instituții județene, astfel încât romașcanii să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la Piatra Neamț pentru formalități simple. Susțin mărirea salariilor medicilor și profesorilor, precum și obținerea de fonduri pentru dezvoltarea sistemului sanitar și de învățământ la nivel local. Una din cele mai dureroase probleme este că Romanul a rămas fără mulți dintre specialiștii recunoscuți și care au plecat în alte locuri din țară sau în străinătate.  Îmi propun să realizeaz un proiect de atragere a absolvenților cu studii superioare care s-au născut, au crescut și s-au format în Roman. De asemenea, susțin aplicarea unui plan de integrare activă a celor de vârsta a treia în viața socială, pentru că cea mai mare problemă cu care se confruntă este izolarea”, a spus candidatul Ioan Chelaru.

Pentru relansarea agriculturii, senatorul Chelaru va promova măsuri legislative favorabile agricultorilor, cum ar fi cadastru gratuit și taxe de succesiune în funcție de venituri, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de irigații, și construcția unor depozite agricole de mare capacitate.

Pentru că va face parte din comisia de revizuire a Constituției, Ioan Chelaru a dezvăluit, în premieră, câteva modificări ce vor fi aduse legii fundamentale. Astfel, se prefigurează o reorganizare administrativă prin introducerea regiunilor, va fi interzis traseismul politic, dându-se posibilitatea alegătorilor să ceară retragerea mandatului unui parlamentar care a schimbat partidul, sau obligația președintelui de a numi primul ministru din partidul sau coaliția care are majoritatea de voturi.

 

USL, nemulțumit de campania ARD

 

Liderii USL s-a declarat nemulțumiți de modul în care Alianța România Dreaptă(ARD) și candidatul acesteia, Elena Udrea, își fac campanie la Roman. Nemulțumirile au pornit de la faptul că primăria nu a aprobat desfășurarea mititngului USL, de sâmbătă, în centrul orașului, astfel că primul ministru Victor Ponta și președintele Senatului Crin Antonescu, prezenți la miting, au fost întâmpinați în apropierea cimitirului, lucru considerat inelegant. Președintele PNL, Neculai Stan, a acuzat ARD de ipocrizie, afîrmând că nu respectă locurile de afișaj electoral. Mai mult, Liviu Brătescu a acuzat-o pe Elena Udrea că transformă Romanul într-o cantină socială, întrucât oferă mese gratuite unor anumite categorii de romașcani. Tot Liviu Brătescu a prezentat o sacoșă, distribuită de membrii ARD, care conține un fular, o căciulă și mănuși, plus o geacă inscripționată cu numele candidatului Elena Udrea. În opinia lui Liviu Brătescu, aceste bunuri depășesc valoarea legală de 10 lei fixată pentru cadourile electorale, astfel că va depune mai multe plângeri la Biroul Electoral. „În ultima perioadă, la Roman conceptul de musafir se pare că s-a inversat. Când vine la noi un musafir, îl punem la masă și-i dăm tot ce avem mai bun. Doamna Elena Udrea îi scoate acum pe romașcani la masă în oraș, dar, ca s-o spunem pe moldovenește, un musafir vini, stă oleacă, după aia sî duci în altă parti”, a completat membrul PSD Mihail Florea.

COMENTARII

WORDPRESS: 14
 • Denisa Olaru 8 ani

  Pai vedeti mai USL-istilor daca sunteti neputinciosi si nu puteti sa-i fiti cel putin egali!! Voi ati ales sa stati ascunsi in spatele unui microfon, cocotati pe o scena fara sa va implicati in viata romascanilor! Mda. Atat Chelaru cat si Bratescu au avut o campanie care le-a facut numai rau deoarece crezand ca daca o ataca pe Udrea in fata alegatorilor vor castiga simpatie! Gresit, toata lumea stie ce a facut Udrea in Roman, nu poate fi mintita. Udrea nu se joaca atunci cand preca la o lupta, la o treaba ….le face barbateste pe toate si nu se plange, desi, ar avea motive datorita atacurilor celor doi! Isi vede frumos de treaba, este reteta reusitei: munca,seriozitate si mesaje corecte , fara minciuni , promisiuni. Asta este Udrea: un politicina complex si complet.

  • dan ardeleanu' 8 ani

   ai omis ceva, udrea o sa fie politicianul celebru care inregistreaza cel mai mare esec la alegeri. cum a pierdut flutur la suceava a fost decent, cum o sa piarda ea aici in roman este lamentabil…

 • Roman Voda 8 ani

  Bravo baieti, bravo…progresati, progresati…ati invatat, insfarsit, sa dechideti gurile si sa povestiti basme pentru adormit copiii neascultatori…
  Pe mine, Chelaru nu ma intereseaza fiindca nu cred o iota din ce spun oamenii ca el…punct !
  Dar, varul Bratescu este de-a dreptul induiosator…mi s-au umezit ochii acum, inainte de culcare…1- consult psihologic copiilor cu parintii plecati in strainatate…ce om grijuliu ! ai luat legatura deja cu CNA ? Si, si-au dat acceptul ? Ti-au trimis banii si psihologii necesari ? 2- Ihihi…hop-hop-hai la joc…proiect cultural-artistic infratit cu Iasul unde ai tu casa si prietenii ! De ce nu finantezi tu deplasari peste hotare cu formatii de tineri danstori si interpreti vocali peste hotare,la fetivaluri ? ca bani ai destui ! 3- asta e cea mai tare : te vei ocupa de irigatii ? si cum faci : scoti cartea de istorie si umpli canalele inexistente cu apa printr-un larg gest de profet ? Auzi, dottore, vino-ti in fire omule…iti faci planuri degeaba : nu vei fi in Parlament !

 • Laur01 8 ani

  Bai ‘Roman Voda’ cum se face ca tu faci comentarii la toate articolele in care apare Elena udrea. Ce fapte eroice a făcut mă. Induceti populația in eroare, faceți mese portocalii la cantinele din Roman, săptămâna trecută ați dat bani pentru o cruce de 27 metri in comuna Ion Creanga, poliția locală din Roman ii face campanie Elenei , care mizează pe susținerea tiganilor din cartierul muncitoresc. Credeți ca de asta are nevoie Romanul si Ion Creanga?

  • Grigore 8 ani

   Bai Laur tu cu cine te certi?? Ce te deranjeaza?? Stii tu ce face politia locala, stii tu ce voteaza populatia rroma?? Te crezi si tu vreun oracol?? Romanul si Ion Creanga au nevoie de continuitate pentru a transforma orasul intr-unul modern, european din care sa nu mai plece tinerii la munca in strainatate. Pana acum cele fondurile europene atrase de fosta ministresa am vazut ca au acoperit o gama variata de domenii, de care au beneficiat toate categoriile sociale!! Cei cu dare de mana si nu numai, isi pot permite o zi de relaxare la SPA-ul proaspat inaugurat la hotelul Roman!! Copiii si amatorii de sport pot practica inotul la bazinul dat in folosinta saptamana trecuta, sau pot practica alte sporturi la sala de sport a Colegiului Tehnic Miron Costin. Nici persoanele cu o situatia financiara precara n-au fost ignorate si pot beneficia de cel putin o masa calda la Cantina Sociala, ce a fost modernizata, reabiltata si extinsa!! Zi-mi tu mie ce-a facut Bratescu pentru romascani??? Iti zic tot eu pana cauti, NIMIC!!!!!!!

   • laur01 8 ani

    Eu nu ma cert cu nimeni. Dar vad ca de cand a aparut Elena Udrea la Roman exista o gasca de PDListi care posteaza absolut in toate articolele care apar , pe toate cotidianele locale si nationale. Voi astia care postati aici, va relaxati in fiecare seara la SPA ul nou de la hotel, dar doar voi si cu elena. Cati romascani au intrat pana acum la SPA. La voi la bucuresti traiti in alta lume. Veniti la roman si incercati sa prostiti oamenii. Stiu ca pe Elena Udrea o cunosc toti oamenii, si pe Liviu Bratescu poate mai putini, dar, nu o cunosc pentru ca a ridicat o cruce la Ion Creanga, sau a inaugurat un spa si o sala de sport, o cunosc pentru ca a taiat pensiile si salariile, a furat de la bugetul statului prin ministerul pe care l-a condus, o cunosc pentru imbracamintea si posetele de de mii de euro cu care epata cand era la guvernare. Bratescu poate ca deocamdata nu a facut nimic decat i-a invatat istoria romaniei pe copiii din roman. Nici nu avea cum. A condus vre-un minister cumva? , sau a facut parte din vreun Guvern. Nu! E abia la inceput. Nu puteti judeca un om despre care nu stiti absolut nimic.

 • geolgau 8 ani

  Ba desteptilor postaci, PARLAMENTUL NU este organ executiv. Este LEGISLATIV. Poate pana muriti veti intelege si voi asta. Elena Udrea a facut parte din Guvern, care pune in aplicare legile, are banii la mana, ii baga in proiecte. Chelaru a facut si va face parte din trupa baietilor care propun LEGI pentru bunul mers al tarii noastre. Nu mai insistati ca nataraii si profitati de nestiinta oamenilor simpli.
  Si apropo, Elena nu va mai pupa in urmatorul mandat post de ministru, cum nu aveti voi IQ mai mare de 70.

  • Replica 8 ani

   Cred ca incerci sa-ti explici tie ce si cum…esti total confuz, saracul de tine!!!! Cat ai coeficientul de inteligenta, 30-40?! Hmmm!!!
   Apropos ti-am mai vazut comentariul asta , esti postac….deci vorbele tale sunt zero. Nu prezinta credibilitate.

 • Cristian C. 8 ani

  Articol USL, primele doua comentarii ARD, clasic. De 1 luna de cand a inceput campania, de fiecare data cand s-a scris un articol, tase si armata de slugi online pedeliste sau udriste au invadat Ziarul de Roman cu comentarii care nu mai merita nici o interpretare. Mai baieti si fete inteleg ca sunteti platiti pentru asa ceva, dar acest servilism total, aceasta dezinformare rusinoasa este dusa aproape de fanatism. Cum puteti sa le explicati romascanilor faptul ca USL-ul va castiga majoritatea in Parlament (lucru cert) si o parlamentara ARD nu ar avea nici o sustinere in nici un proiect. Romanul ar fi ca si pana acum izolat. Din punctul meu de vedere votul e simplu pentru un cetatea onest si care intr-adevar are o viziune asupra viitorului localitatii sale.

  • dan ardeleanu' 8 ani

   cristian c. punctul tau de vedere este unul logic , dar iti trebuie ceva materie cenusie ca sa ai o astfel de viziune.nu te astepti ca un om normal la minte sa fie orb si sa nu vada cat rau a facut tarii aceasta clica de la pdl, si pe deasupra sa mai si voteze inca o data pe cea mai infama reprezentanta a lor ? cataretii astia de ode pe care ii vedem aici zilnic sunt platiti sa faca asta, crezi ca ei chiar cred in udrea ? nicidecum, trebuie sa fii nebun pentru una ca asta, asta nu inseamna ca nu avem si astfel de specimene in oras…

  • un om 8 ani

   Ai perfecta dreptate d-le Cristian cei cu osanalele sint platiti sa o bage pe udrea in parlament sa nu dea socoteala pentru cea facut cit a fost in guvern, dar marea majoritate a romascanilor cred ca gindesc ca cu udrea in parlament si cu guvern usl udrea pentru Roman nu va face nimic .Atunci cei care o ridica in slavi cu osanalele lor vor merge sa se roage la cruce ca poate atit a facut elena udrea pentru colegiul ei,ce sa facut pentru Roman sa facut din bani nostri si cei imprumutati de la FMI si a primarului.

 • @ Cristian C. + Laur01 8 ani

  Va salut…cum o mai duceti voi cu viata personala ? E trista si posomarata, asa e ? Daca din nefericire e asa, atunci cautati-va o preocupare care sa va scoata din letargie…ce-ati zice de o vizita la Spa din Roman ? Va mai desputiti si voi pielea si va destindeti mintile ! S-auzim numai de bine…tov, Iliescu…

 • Văd că este mare ,,disperare,, în tabăra portocalie a doamnei Udrea ( mese, geci, căciuli, fulare, mănuși …).Oare de ce ? Au aflat rezultatale reale ale sondajelor ? Și nu ni le spun și nouă ?