HomeSocial

Zăpada și gerul au făcut mari pagube

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a centralizat pagubele produse de vremea din ultimele săptămîni.

 

 

Conform reprezentanților CJSU Neamț, în perioada ianuarie – februarie, în județul Neamț, s-au înregistrat căderi de zăpadă și intensificări de vînt care au afectat mai multe localități.

A fost afectată populația din 47 localități, au fost avariați 112,5 metri de conducte de aprovizionare cu apă, respectiv de evacuare, două anexe gospodărești s-au prăbușit, iar 22 școli au suferit pagube. În unele cazuri au fost afectați pereții, în altele acoperișurile, instalațiile cu apă sau instalațiile de încălzire. De asemenea, au fost înregistrate probleme la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și la Spitalul Municipal de Urgență Roman„, a afirmat Amalia Penu, purtător de cuvînt al CJSU Neamț.

Reprezentanții CJSU au precizat că probleme au fost și la Primăria municipiului Roman și Primăria comunei Oniceni, acolo unde a fost afectat un acoperiș de magazie. De asemenea, au fost distruse 103 hectare de rapiță și 700 de metri pătrați de sere.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și comitetele locale din localitățile afectate de căderile masive de zăpadă au acționat prompt pentru ajutorarea populației sinistrate și limitarea efectelor acestor calamități. În funcție de situația operativă și de solicitările venite din partea cetățenilor, s-au realizat acțiuni de deszăpezire a comunicațiilor rutiere. Guvernul României a aprobat acordarea unor ajutoare umanitare de urgență, constînd, pentru județul Neamț, în 20 tone de motorină„, a declarat prefectul Mihai Archip.

Motorina a fost deja distribuită către primăriile din județ. Din cele 20 de tone, la Primăria Roman au ajuns 1.360 de litri, iar 4.610 litri au ajuns în comunele din zona Romanului, dintre care 520 de litri au fost repartizați comunei Sagna.

Comentarii

WORDPRESS: 0