Weekend de foc pentru pompieri. Al treilea incendiu la Băluşeşti în trei zile

HomeActualitate

Weekend de foc pentru pompieri. Al treilea incendiu la Băluşeşti în trei zile

 

pompierii incendii 01 copyDe vineri seară până luni dimineaţă, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ au fost nevoiţi să intervină la nu mai puţin de opt incendii. Scurtcircuite, fumatul în locuri nepermise sau amplasarea unor sisteme de încălzirea prea aproape de materiale combustibile au dus la importante pagube materiale.

Vineri, 15 iulie, la ora 19:55, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, că a izbucnit un incendiu în gospodăria unui localnic din satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, unde ardea un stog de fân. La locul indicat s-au deplasat 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, şi patru membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, cu o autospecială. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat fiicei proprietarului, în vârstă de 15 ani, care a suferit un atac de panică, dar care a refuzat transportul la spital. Forţele au stins incendiul după operaţiuni ce au durat două ore. A ars stogul de fân, aproximativ 10 tone. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, autoaprinderea. Este al treilea incendiu în Băluşeşti într-un interval de trei zile la care au fost nevoiţi să intervină pompierii romaşcani.

Sâmbătă, 16 iulie, la ora 00:38, pompierii au fost anunţaţi că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din Trifeşti. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau bunuri dintr-o cameră. Proprietara, care a suferit un atac de panică, a fost asistată de paramedici, nefiind transportată la spital, întrucât a refuzat acest lucru. Pompierii au stins incendiul în scurt timp şi în limitele găsite. Au ars mobilierul, un televizor şi un laptop. S-a degradat lambriul din camera cuprinsă de incendiu şi o porţiune din lambriul camerei vecine, din cauza temperaturii. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform ISU Neamţ, scurtcircuit electric produs la un cablu cu izolaţie deteriorată.

Două gospodării în flăcări de la un aragaz

Sâmbătă, la ora 8:34, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Boghicea. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi doi studenţi aflaţi în stagiul de practică la subunitate, cu trei autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau acoperişul casei, bunurile dintr-o cameră a acesteia, acoperişul anexelor gospodăreşti, dar şi o anexă din gospodăria vecină. Proprietarul casei, în vârstă de 78 de ani, care a suferit arsuri de gradul I la nivelul feţei, şi soţia, în vârstă de 75 de ani, au fost asistaţi de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în jurul orei 12:00.

Au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 180 de metri pătraţi, bunurile din bucătărie, acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătraţi, bunuri dintr-o încăpere a anexelor şi magazia din lemn a vecinului, pe o suprafaţă de aproximativ şapte metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile: flacăra de la aragaz a aprins materiale textile.

A verificat butelia cu flacără

Sâmbătă, la ora 17:58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Cuci, comuna Bozieni. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman şi un student aflat în stagiul de practică la subunitate, cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau locuinţa, în totalitate, şi acoperişul anexei lipite de aceasta. Proprietarii au suferit atacuri de panică şi au fost asistaţi de paramedici. Proprietarul a fost transportat la spital. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, în jurul orei 21:45. Au ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătraţi, bunurile din interior şi acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de aproximativ 35 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform ISU Neamţ, focul deschis în spaţii închise – proprietarul a verificat butelia cu flacără. La intervenţie au participat şi pompierii voluntari ai comunei, cu o autospecială.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0