HomeActualitateRoman

Vremuri grele şi pentru hoţi: fură din magazine second-hand

Două magazine second-hand au fost călcate de hoţi în noaptea de joi spre vineri. Dintr-un magazin au furat câteva geci şi banii găsiţi într-un sertar.

Poliţiştii romaşcani au fost chemaţi, vineri dimineaţă, să facă cercetări într-un magazin din Pietonalul Ștefan cel Mare. Este vorba despre un magazin second-hand, iar paguba constă în câteva haine de piele furate şi suma de 80 de lei, dintr-un sertar. La un magazin alăturat, care vinde tot haine second-hand, hoţii au forţat uşa şi au intrat în magazin, dar nu au luat nimic, pentru că patronul a învăţat de la alţi păgubiţi şi nu lasă bani în magazin peste noapte. Poliţiştii care au mers la faţa locului au luat amprente şi declaraţii de la patronii magazinelor, dar munca lor va rămâne, cel mai probabil, între coperţile dosarului întocmit pentru furt, fiindcă peste 70% dintre furturile cu valoare mică sunt penalizate de Parchet doar cu amenzi administrative. „Acestea sunt furturi de subzistenţă şi arată nivelul sărăciei. Pentru ca o persoană identificată să fie judecată pentru furt, trebuie probată o bogată activitate infracţională, cu zeci de furturi dovedite. Pe de altă parte, dacă unei bătrâne care are pensia de 400 de lei pe lună i se fură 50 de lei, victima resimte paguba din plin, fiindcă ştim cum îşi drămuiesc banii bătrânii”, a afirmat comisarul şef Dragoş Bălău, şeful Poliţei municipiului Roman.

În alte ţări, furturile care produc pagube de mică valoare nu sunt cercetate în detaliu de poliţiştii din cadrul Poliţiei Naţionale, deoarece se consideră că resursele folosite costă mai mult, în raport cu rezultat final.

De precizat că hoţii au lucrat atât de silenţios încât nu au fost auziţi de poliţistul local care păzeşte bariera de la intrarea în Pietonal, în condiţiile în care distanţa de la ghereta Poliţie Locale şi până la magazinele sparte este de câteva sute de metri.

Liberalii, călcați de hoți

Tot în noaptea de joi spre vineri, hoții au pătruns și în sediul PNL Roman, din Pietonalul Ștefan cel Mare. Oamenii legii bănuiesc că hoții erau minori, întrucât aceștia au intrat în sediu printr-un geam de mici dimensiuni. Au luat de acolo trei monitoare și un televizor cu plasmă, după care au ieșit pe ușa din spate, pe care au putut să o descuie din interior. Furtul a fost descoperit abia vineri după-amiază, atunci când secretara partidului a ajuns la sediu.

Comentarii

WORDPRESS: 0