Prima paginăActualitate

Vremea se răceşte, în următoarele două săptămâni

Dimensiune text

Valorile termice prognozate de meteorologi pentru următoarele două săptămâni vor fi din ce în ce mai scăzute, ajungând la medii maxime de cel mult 9 grade Celsius, în timp ce la munte, la altitudini de 1.400 de metri, se va instala deja iarna, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 23 noiembrie – 6 decembrie 2015.

În Moldova, mediile valorilor de temperatură se vor apropia de normalul pentru ultima decadă de noiembrie şi începutul lunii noiembrie, fiind estimate maxime de la 4 la 7 grade şi minime de la -2 la 3 grade. Faţă de aceste valori mediate pe regiune sunt de aşteptat temperaturi mai ridicate în sudul regiunii, dar o vreme ceva mai rece în partea sa nordică. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în special pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când local, mai ales în sud, se pot cumula cantităţi de apă mai mari. În nord şi în dealurile subcarpatice, temporar vor fi şi lapoviţe sau ninsori, iar în restul regiuni vor predomina ploile.

La munte, regimul valorilor termice va fi unul apropiat de cel normal pentru perioada din an în care ne aflăm. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 0 până la 2 grade Celsius, iar minimele vor fi exclusiv negative, urmând a se situa în general între -7 şi -4 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată, în special pe parcursul primei săptămâni. La peste 1.400 de metri altitudine vor predomina ninsorile, care, temporar, pot fi mai consistente, iar la altitudini mai mici vor fi şi lapoviţe sau, chiar, ploi. Izolat se va depune polei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0