Vântul puternic din noaptea de vineri spre sâmbătă a lăsat pe întuneric sute de familii, iar ninsoarea viscolită a îngreunat traficul rutier pe mai mai multe artere. Nu mai puțin de 34 de oameni ai străzii au fost adăpostiți în centrele speciale.
De pe 2 decembrie și până pe 3 decembrie, județul Neamț s-a aflat sub avertizări de cod portocaliu și cod galben de fenomene meteorologice periculoase, cu intensificări ale vântului (55-75 km/h), ninsori însemnate cantitativ (în zona de munte) și precipitaţii mixte favorizând depuneri de polei. Sâmbătă dimineață, fuseseră afectate următoarele localități: Borca, Trifeşti, Secuieni, Gherăeşti, Moldoveni, Bahna, Văleni, Dulceşti și Pânceşti.
„Din datele furnizate de Dispeceratul E.ON Distribuție România, la nivelul judeţului au fost afectate parţial cinci linii de medie tensiune, cu 65 posturi de transformare, fiind nealimentaţi 7.268 consumatori din 22 localităţi – comuna Borca, satul Sabasa, comuna Trifeşti, satele Trifeşti şi Miron Costin, comuna, Secuieni, sat Başta, comuna Gherăeşti, satele Gherăeşti, Gherăeştii Noi şi Teţcani, comuna Moldoveni, satele Moldoveni şi Hociungi, comuna Bahna, satele Bahna, Arămeşti, Băhnişoara, Broşteni, Izvoare, Liliac, Ţuţcanii din Deal şi Ţuţcanii din Vale, comuna Văleni, cu satele David, Moreni, Munteni şi Văleni, comuna Dulceşti, satul Poiana. Echipele de la E.ON Electrica au acţionat pentru efectuarea de manevre şi control pentru depistarea şi remedierea defectelor, în momentul raportării 4.000 consumatori, din cei 7.268 din cele 22 de localităţi, rămânând în continuare nealimentaţi cu energie electrică”, a anunțat Prefectura în comunicatul emis pe 3 decembrie.
Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate 34 de persoane, astfel: 14 persoane la centrul din municipiul Piatra Neamţ, cinci persoane la centrul din municipiul Roman, zece persoane la centrul din oraşul Tîrgu Neamţ și cinci persoane la centrul din oraşul Roznov.
În zona Roman, în Horia, s-a intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe partea carosabilă. De asemenea, în Roman, pe strada Vasile Lupu, nr. 2, s-a intervenit pentru degajarea unor părţi din acoperiş ce stăteau să cadă. Tot în Roman, s-a degajat un arbore căzut pe bulevardul Republicii.
„Continuăm monitorizarea factorilor de risc, iar echipajele specialiştilor sunt pregătite de intervenţie pentru ca toate drumurile să fie practicabile. În ceea ce priveşte reluarea alimentării cu energie electrică către toţi consumatorii, reprezentanţii E.ON fac eforturi pentru remedierea cât mai rapidă a defecţiunilor”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.
Comentarii