Prima paginăRoman

Voturile candidaţilor [Galerie Foto]

Dimensiune text

Candidaţii la alegerile parlamentare din acest an au vrut să dea exemplu de comportament civic şi au trecut pe la urne în prima parte a zilei, în ciuda ninsorii abundente.

 

Vot la prima oră

 

Primarul municipiului Roman a mers să voteze la doar două ore de la deschiderea secţiilor de vot. Laurenţiu Leoreanu a votat la secţia de votare nr. 115, din cadrul Școlii „Alexandru Ioan Cuza”. Laurenţiu Leoreanu a fost însoţit de soţia sa şi cei doi fii, dar şi de Elena Udrea, candidatul ARD pentru Colegiul nr. 4 Camera Deputaţilor. „Am venit să votez pentru modernizarea şi dezvoltarea Romanului. Este un vot european, pentru o echipă care trebuie să continue ceea ce a făcut până acum”, a afirmat Laurenţiu Leoreanu la ieşirea din cabina de vot. Toate privirile au fost, însă, atrase de paltonul Elenei Udrea. Aceasta a purtat o haină făcută de o firmă din Roman, candidata mândrindu-se cu faptul că poartă creaţia unui „brand romaşcan”.

 

Elena Udrea, cu mama la vot

 

O oră mai târziu, Elena Udrea a mers la secţia de votare nr. 94, de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Candidatul ARD a votat pe o listă suplimentară. „Am votat cu dorinţa ca faptele să fie cele care să construiască în ţară, să fim mai puţin sensibili la vorbe. Am votat ca aici, în Roman, să avem parte de dezvoltarea oraşului, am votat pentru construcţie, am votat pentru ca ziua de mâine să fie mai bună pentru Roman şi romaşcani. Sunt parte a unei echipe care a construit aici peste trei ani şi vreau să continuăm să construim. Votul meu a fost cu speranţă pentru oraşul din centrul Moldovei”, a adăugat fostul ministru al Dezvoltării Regionale.
Înainte de a merge la vot, Elena Udrea a trecut şi pe la biserică. Aceasta a declarat că, pe parcursul zilei, va merge prin secţiile de votare, va discuta cu alegătorii, iar apoi va sta la sediul de campanie în aşteptarea rezultatelor. „Sunt aici cu toată familia, cu soţul meu, care a venit special, cu mama, fratele, cumnatul, cu echipa toată de la Roman cu care am avut această perioadă minunată în campanie”, a declarat Elena Udrea.

 

Un vot pro-NATO

 

La ora 11.00, la secţia de votare nr. 103 a ajuns senatorul Ioan Chelaru, împreună cu soţia sa. Candidatul USL pentru Colegiul nr. 2 Senat a afirmat că votează cu cea mai bună echipă pentru Roman. „Am votat pentru un Parlament stabil şi puternic. Putem face mai mult dacă de aici, din teritoriu, trimitem în Parlament oameni cu adevărat pregătiţi, care să ne facă cinste. Putem schimba lucrurile în bine. Votul l-am dat pentru un Parlament majoritar care să ne ajute pe toţi şi să putem spune că România s-a schimbat în bine. Am votat pentru un Parlament pro-european şi pro-NATO”, a spus, la ieşirea de la urne, vicepreşedintele PSD. Ioan Chelaru a precizat că priorităţile viitorului Guvern trebuie să fie revizuirea Constituţiei şi reforma administrativă.

 

Secţie de vot în clasa în care a predat istorie

 

Liviu Brătescu, candidatul USL pentru Colegiul nr. 4 Camera Deputaţilor a mers să voteze la ora 11.30. Liviu Brătescu a votat la secţia de votare nr. 106, chiar în şcoala în care, în urmă cu mai mulţi ani, a predat istoria, acesta exprimându-şi dreptul de vot la Școala „Roman Muşat”, din cartierul Favorit. „Îi îndemn pe romaşcani să fie cât mai mulţi la vot. Să respectăm legea, să nu ne lăsăm tentaţi de mijloacele mai puţin legale de a face campanie, chiar şi într-o asemenea zi. Am speranţa că, de mâine, ne va ajuta bunul Dumnezeu să trăim într-o Românie mai puternică şi într-un Roman mai puternic”, a adăugat Liviu Brătescu.

Contracandidatul Elenei Udrea a mai spus că primarul municipiului Roman încalcă legea şi merge alături de aceasta prin secţiile de votare. „Atrag atenţia că primarul oraşului Roman se plimbă prin secţii alături de contracandidatul meu. Fac apel la autorităţile statului să oprească această modalitate de a acţiona a edilului oraşului, mai ales  în ziua votului”, a declarat Liviu Brătescu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 7
 • Primarul incalca legea ,este neserios si trebuie sa dea socoteala in fata legii !!
  Madam elena !!!Diseara vei pleca din Roman cu un palton lucrat la Plescoi !!
  Cat priveste papucii ii vei alege !!
  Adio blonduto !!

  • Denis Olaru 9 ani

   Paltonul este o creatie romascana. De ce jignesti roamnii? Nu-ti este rusine? Udrea nu are nicio legatura cu Plescoi si daca ar fi avut, care-i rusinea ca acolo exista oameni ca si tine, poate chiar mai evoluati dupa cum se vede prin ceea ce scrii!! Ce frustrat esti tovarase?!

 • Denis Olaru 9 ani

  Si noi votam cu acelasi gand ca al Elenei Udrea! Am incredere in alegatorii Romanului ca vor vota pentru politicianul care a demonstrat ca munca si implicarea n-o sperie, ca atacurile USL-istilor si a celor de la Haznaua 3 au intarit-o devenind imuna la mizeriile lor. Iata ca astazi se va vedea ca inca o data a invins! Bafta ELENA UDREA!

  • un cetățean 9 ani

   Eu sunt convins ca oamenii ,, de pe ulițe ,, sunt mult mai inteligenți decât dumneavoastră , stimate(a) Denis (a) !
   În rest, intoxicări portocalii cu care ne-am obisnuit …

   • Denis Olaru 9 ani

    La cum te-ai exprimat si la cum gandesti stimabile arati ca esti sub media mediilor de pe ulita!

    • un cetățean 9 ani

     Măcar eu nu am jicnit votanții din Roman cum ați facut-o dumneavostră în atâtea mesaje postate ! Și după cum v-am mai spus, romașcanii nu uită prea ușor jicnirile aduse !

 • Roman Voda 9 ani

  Am convingerea ca Udrea va castiga fiindca merita toata stima, respectul si admiratia noastra ! Dintre toti candidatii PDL, ea a fost cea mai activa, mai demna si a avut si ce demonstra romascanilor : fara aportul ei nemijlocit, Romanul ar fi ramas un orasel oarecare de provincie…odata cu investitiile facute aici si cu prezenta fostei ministru, orasul a prins culoare si faima in toata Romania ! Succes, Elena Udrea ! Vei castiga !