HomeRoman

Voluntarii romașcani au ecologizat zona Dealul Mărului

Mai mulți tineri romașcani, membri ai Complexului Social „Familia Mea” și liceeni din Consiliul Local al Tinerilor, au străbătut, în acest sfîrșit de săptămînă, pădurea de la Dealul Mărului, în cadrul unor activități de ecologizare și orientare sportivă „Go forest”.

 

Activitățile au fost organizate de Asociația de Inițiativă Locală „Roman 2002”, prin proiectul „Voluntar de Roman”, finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț.
Tinerii, împărțiți în patru echipe, fiecare avînd o culoare distinctivă, au străbătut trasee separate, marcate pe hartă, fiecare din membrii echipei trecînd, rînd pe rînd, pe locul căpitanului de echipă. Scopul nu a fost atît al plimbării și al marcării punctelor de pe hartă, cît și cel de a face curățenie în zona Dealul Mărului, zona preferată de picnic a romașcanilor.

Tinerii au strîns mai mult de 15 kilograme de deșeuri de fiecare echipă și, totodată, au împărțit pliante celor aflați la grătar în această zonă și au discutat cu aceștia despre atitudinea pe care trebuie să o avem cu toții față de protejarea mediului înconjurător„, a spus Elena Iancu, coordonator al proiectului în cadrul Asociației de Inițiativă Locală „Roman 2002”.

Activitatea s-a terminat cu un picnic, după care toți voluntarii participanți au aplicat principiile împărtășite și celorlalți romașcani prezenți la grătar și au făcut curățenie. „Din deșeurile colectate vor fi alese acele materiale care pot fi folosite pentru realizarea unor obiecte decorative. Toate obiectele decorative realizate cu acest prilej vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care va marca și încheierea proiectului”, a spus Elena Iancu.

Comentarii

WORDPRESS: 0