Home

Voința Ion Creangă, start lansat în noul campionat

Campionatul Ligii a patra la fotbal a început bine pentru Voința Ion Creangă, învingătoare cu 7-2 (3-0) în meciul cu Moldova Cordun. LPS Roman va lua locul echipei Energia Pîngărați, retrasă din campionat.

 

Pînă la disputarea ultimelor două meciuri ale etapei inaugurale, Voința este lideră, avînd cel mai bun golaveraj. Cele șapte goluri ale învingătoarei au fost marcate de Azamfirei (2), Mandea (2), Tulbure, Vizitiu și Tulpan. Reprezentanta comunei Ion Creangă devansează, deocamdată, pe Biruința Negrești, cîștigătoarea din sezonul precedent în campionatul de fotbal județean al Neamțului. Biruința a învins, cu 5-1, Flacăra Brusturi. În celelalte două partide disputate în prima etapă, duminică, 26 august, s-au înregistrat rezultatele: Spicul Tămășeni – Speranța Răucești 2-0, Bradul Roznov – Victoria Horia 3-3.

Nici n-a apucat să înceapă campionatul că, deja, două dintre cele șase meciuri ale primei etape au și fost amînate. Mai mult, una dintre echipe, anume Energia Pîngărați, s-a retras în preziua startului ediției 2012 – 2013 a întrecerii fotbalistice județene. „Energia Pîngărați va fi înlocuită de echipa LPS Roman, iar partida dintre nou venita în campionatul județean și Viitorul Podoleni se va disputa în 5 septembrie, de la ora 17. De asemenea, în aceeași zi și de la aceeași oră va avea loc și meciul dintre Cetatea Tîrgu Neamț și Zimbrul Vînători, nedisputat în 26 august întrucît Cetatea nu-și plătise încă datoriile la Federația Română de Fotbal„, a precizat Jean Bratu, secretarul Asociației Județene de Fotbal Neamț.

Cetatea Tîrgu Neamț este echipa care a retrogradat în acest an, în campionatul județean, din Liga a treia, fiind cotată, în același timp, cu prima șansă la promovare în eșalonul al treilea, ca fostă divizionară C. Deocamdată, echipa din Tîrgu Neamț nu a jucat în campionatul județean.

Comentarii

WORDPRESS: 0