Prima paginăSport

Voinţa Ion Creangă şi Moldova Cordun, primele două în Liga a patra

Dimensiune text

Moldova Cordun

Moldova Cordun

Moldova a învins fosta lideră, Bradul Roznov, în etapa a cincea.

Moldova Cordun ocupa locul al cincilea până duminica precedentă, în Liga a patra, la un punct de Bradul Roznov, lideră după primele patru etape desfăşurate în campionatul menţionat. „Dacă tot suntem acolo, mai sus, de ce să nu ne gândim şi la promovare?”, a fost răspunsul dat săptămâna trecută la o întrebare legată de poziţia în clasament a echipei din Cordun, înainte de meciul din etapa a cincea a campionatului judeţean de fotbal cu Bradul Roznov, de tehnicianul Sorin Manea, cel care se ocupă în acest sezon şi de pregătirea echipei de liga a patra Moldova Cordun şi care, în sezonul trecut, a luat medalie de bronz la Olimpiada Naţională a Sportului Școlar ca antrenor al echipei de juniori A de la LPS Roman.

Două meciuri tari, cu miză şi conotaţii în ce priveşte partea superioară a clasamentului, au avut loc duminica precedentă în campionatul de fotbal judeţean Neamţ. Este vorba despre cele desfăşurate în localităţile Ion Creangă şi Cordun şi în care s-au întâlnit echipe aflate între primele cinci clasate. Voinţa Ion Creangă a luat trei puncte după meciul cu Speranţa Răuceşti, iar Moldova Cordun a făcut acelaşi lucru, ceea ce le-a adus în postura de ocupante ale primelor două locuri.

La Cordun s-a adunat lumea să vadă ce este şi cum. Cei prezenţi n-au avut de pierdut, echipa gazdă a câştigat împotriva liderei, 2-1 (1-0), prin golurile marcate de Dragoş Catargiu (minutul 20) şi Bogdan Vizitiu (minutul 80). Oaspeţii reuşiseră să restabilească egalitatea în minutul 70. „La începutul campionatului, nu estimam că o să ajungem în această postură, la egalitate de puncte cu prima clasată, Voinţa Ion Creangă acum. Abia acum o etapă, când am văzut că stăm bine, din punct de vedere al jocului şi al rezultatelor, ne-am propus să o ţinem tot aşa. Va veni sfârşitul campionatului şi se va organiza turneu play-off. Am prins curaj şi vrem să ne clasăm cât mai sus, măcar între primele trei la sfârşitul returului. Am avut meci mai greu decât cum ne aşteptam, cu Bradul Roznov, adversar redutabil. Interesant este, pe de altă parte, că am jucat mai bine când am avut vântul în faţă. În prima parte a jocului, ei au avut mai multe ocazii, dar au înscris din singura pe care au avut-o în cea secundă. Și noi am avut ocazii. Cel mai mult cred că a contat moralul nostru, mai ales după primirea golului. Ne-am revenit şi am marcat golul acela de care aveam nevoie. În acest moment, la forma pe care o avem, ne propunem să câştigăm toate meciurile pâna la sfârşitul turului. Apoi, din iarnă, să ne mai întărim. Deocamdată, este bine. Avem în lot, constant în joc, patru sau cinci jucători de la LPS Roman şi ţin să mulţumesc conducerii liceului, directorului Petrică Sandu, pentru această colaborare. De asemenea, mulţumesc Primăriei Cordun pentru sprijinul financiar acordat”, a spus Sorin Manea, cel care la anul şi-ar dori să fie antrenor în Liga a treia cu Moldova Cordun.

Lidera este Voinţa Ion Creangă

Celălalt meci tare al etapei, în urma căruia s-a stabilit şi noua lideră, Voinţa, a avut loc în comuna Ion Creangă şi s-a încheiat cu victoria gazdelor. Victoria Horia a câştigat în deplasare cu LPS, astfel că fotbalul judeţean şi-a mutat centru de greutate foarte aproape de Roman.

Celelate rezultate ale etapei: Bradul Borca – Spicul Tămăşeni 3-0 (neprezentare), LPS Roman – Victoria Horia 2-8, Siretul Doljeşti – Viitorul Săbăoani 0-0, Energia Pângăraţi – Viitorul Podoleni 0-1, Voinţa Ion Creangă – Speranţa Răuceşti 4-2.

Clasament

1 I. Creangă540124-812
2 Cordun540115-912
3 Horia531121-910
4 Roznov531117-610
5 Săbăoani531114-710
6 Răuceşti530222-119
7 Borca530213-129
8 Podoleni53029-99
9 Pângăraţi51047-163
10 Tămăşeni510410-203
11 Doljeşti50144-191
12 Roman50054-350
Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0