Home

Vlăduț Căuş, de la LPS Roman, este campion național la aruncarea ciocanului

Otilia Calfa, de la Clubul Atletic, are medalie de argint la aruncarea greutăţii.

Vlăduţ Gabriel Căuş, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, a reuşit un rezultat foarte mare la turneul final al Campionatului Naţional de Atletism, juniori 3, care a avut loc la Cluj, în zilele 11 şi 12 iulie: medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului de 4 kilograme. Și mai bine este că el a cucerit titlul naţional cu o aruncare de 69,51 metri, apropiindu-se la 1,92 metri de recordul naţional în această probă. Cu acelaşi prilej, el şi-a îmbunătăţit recordul personal şi a dovedit şi constanţă în aruncări. După primele două încercări ratate, în competiţia de la Cluj, elevul antrenoarei Cristina Buzău şi-a luat o marjă de siguranţă în cea de a treia încercare, printr-o aruncare de 57,90 metri cu care, de asemenea, ar fi ocupat tot locul întâi. Apoi, a avut trei aruncări foarte bune: 66,39 metri, 69,51 metri şi 66,99 metri. Cea mai bună aruncare a sa a fost cu 14 metri mai lungă decât a ocupantului locului secund. În aceeaşi probă, Marius Aionesei, de la Clubul Atletic, a ocupat locul al cincilea.

„Este un rezultat foarte bun pentru Vlăduţ, cu record personal, mai ales că în acest an n-a avut concursuri. Este un copil de perspectivă. Îi place proba şi este dornic de afirmare. Copilul are de la cine învăţa, doamna Buzău fiind o specialistă în această probă, pe care a şi practicat-o. Nu se ştie ce va fi la vârsta senioratului. Dacă o ţine în acelaşi ritm, are şanse mare de a fi viitorul campion la categoria menţionată”, a afirmat antrenorul emerit Emilian Floroiu, şeful catedrei de atletism de la LPS Roman.

Cealaltă medalie pentru Roman a fost obţinută de Vasilica Otilia Calfa, în proba de aruncare a greutăţii de 3 kilograme. Otilia, elevă a antrenoarei Carmen Iederan, la Clubul Atletic, a devenit vicecampioană naţională, cu o cea mai bună aruncare de 12,24 metri. Tot ea a mai relizat un rezultat bun, locul al patrulea la aruncarea discului de 1 kilogram.

Alte rezultate obţinute de sportivii din Roman: Ștefania Filip (CA) – locul al şaselea la aruncarea ciocanului de 3 kilograme, Rebeca Bontaş (CA) – locul al şaptelea în aceeaşi probă, Costin Peiu (CA) – locul 8 la săritura în înălţime, Mădălina Ciurdea (CA) – locul 7 la săritura în lungime, Dragoş Atodiresei (CA) – locul 8 la aruncarea discului de 1 kilogram, Marius Stoica (CA) – locul 10 la aruncarea suliţei de 600 grame.

Comentarii

WORDPRESS: 0