HomeActualitate

Violul reclamat la spital este analizat în laborator și la poligraf

Poliția deține o înregistrare dintr-un bar care demonstrează că tînăra care a reclamat că a fost violată în spital a consumat alcool în noaptea incidentului.  Probele toxicologice vor demonstra dacă a consumat doar alcool, substanțe halucinogene sau i s-au administrat sedative. Dacă vor fi dovediți vinovați, angajații spitalului vor fi dați afară.

 

 

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență Roman a declanșat o anchetă internă ca urmare a plîngerii de viol depusă împotriva a trei salariați. Duminică dimineața, o tînără de 20 de ani a depus la Poliție o plîngere în care acuză un brancardier și doi asistenți de la Centrul Primire Urgențe (CPU) că ar fi violat-o în noaptea de sîmbătă spre duminică. Potrivit medicului Mircea Coadă, managerul instituției sanitare, oricare ar fi concluziile polițiștilor, măsurile pe care le vor suporta angajații vor fi dure.

„Am vorbit cu cei trei angajați, care susțin că sînt nevinovați. Faptul că unul dintre ei a stat mai mult de 40 de minute în cameră cu pacienta a fost explicat prin aceea că ea a fost dusă în camera de gardă a cadrelor medicale, unde acestea se mai retrag din cînd în cînd pentru a se odihni. Noi am recoltat probe, iar rezultatul a ieșit negativ, în sensul că nu s-au constatat urme de contact sexual. Așteptăm rezultatele anchetei Poliției. Rezultatele probelor toxicologice sînt esențiale. Potrivit personalului de la CPU, pacientei i s-a administrat doar glucoză, tratament standard în cazurile de lipotimie. Ancheta va trebui să stabliească și dacă a mai consumat și altceva în loc de alcool, precum și dacă i s-a administrat un sedativ. Am înțeles că există înregistrări video de la localul în care tînăra a consumat băuturi alcoolice înainte de a ajunge la spital. Din declarațiile cadrelor medicale, tînăra ar fi fost adusă de către trei persoane și a plecat însoțită de un cunoscut”, a precizat medicul Mircea Coadă. Managerul spitalului mai spune că, în cazul în care cei trei angajați vor fi găsiți vinovați, ei vor fi dați afară imediat, iar dacă se va descoperi că pacienta a mințit, spitalul o va da în judecată, pentru că instituției i-au fost aduse grave prejudicii de imagine.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

 

Testări cu poligraful

 

Polțiștii spun că ancheta în acest caz va fi dificilă. „Urmează să efectuăm mai multe verificări și testări, inclusiv testarea la poligraf. De asemenea, au fost cerute un test ADN și un examen toxicologic, pentru a se afla ce substanțe avea în sînge tînăra. Nu-i un caz atît de simplu, pentru că este cuvîntul unuia împotriva cuvîntului celuilalt. Iar noi trebuie să căutăm dovezi care să aducă lumină și să stabilească exact cum s-au petrecut faptele”, a afirmat comisarul șef Cristian Malei, adjunctul șefului Poliției municipiului Roman. Poliția deține o înregistrare dintr-un bar care demonstrează că tînăra care a reclamat că a fost violată în spital a consumat alcool în noaptea incidentului.

Despre tînăra Maria S., oamenii din sat nu au vorbe de laudă. Părinții acesteia sînt plecați în străinătate, iar Maria și surorile ei mai mici au crescut singure. Din nefericire, Maria s-a împrietenit devreme cu alcoolul, fiind cunoscută în sat ca o persoană turbulentă și iubitoare de petreceri la care se consumă alcool.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • stabliească 11 ani ago

    Aferim bre! Sa se stabliească primim, dar sa nu se modifice nimic primim. Cineva sa stabliească daca corectorul de ziar doarme, nu vede bine sau a fost emotionat de sarbatorile pascale din care nu si-a revenit. Asisderi si autorii materialului care au contribuit cu perversiuni de litere la generarea unui material prin care o ploada are fantezii cu medii sau cadre medicale. Cat dureaza sa se urmareasca cele citeva ore de inregistrare de pe camere? E chiar nevoie de poligraf? Nu sunt clare imaginile?

  • jgioni 11 ani ago

    imagini cu asistentii si ea? undeeee???????????????