Prima paginăCultural

Violeta Lăcătușu lansează volumul „Daria”

Violeta Lăcătușu lansează volumul „Daria”

Dimensiune text

 

lacatusu-violetaMiercuri, 12 octombrie, de la ora 16.00, la Biblioteca „George Radu Melidon” va avea loc lansarea volumului „Daria”, semnat de profesorul Violeta Lăcătușu. Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și editura Crigarux. La manifestări vor lua parte și criticul literar doctor Cristian Livescu și criticul literar Constantin Tomșa.

Violeta Lăcătuşu, pictoriţă, poetă, romancieră, este cunoscută, de generații întregi de romașcani care i-au fost elevi, în primul rând ca profesor. A absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, promoția 1967. Și-a început activitatea publicistică în 1970, prin câteva eseuri despre opera lui Lucian Blaga, Nichita Stănescu și Ion Barbu în analele științifice ale universității ieșene. După 1990, a publicat eseuri în revistele „Cronica”, „Ateneu”, „Antiteze” și „România literară”. Primul roman, intitulat „Simurgul”, a apărut în 1999, la Editura Junimea din Iași, apoi a publicat volumul de poezii „Inițieri astrale” (2003, Editura Crigarux) și romanele „Imprevizibilă este săgeata destinului” (2004), „Să crezi în imposibil” (2008). Cel mai recent volum de versuri este „Prin universul holografic”, apărut în 2010.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și o prezență nelipsită de la anualele moldave ale artiștilor plastici din Roman, de la expozițiile de pictură și lansări de carte.

daria

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • volumu ca volumu da prefata semnată de o ,,somitate” afiliata politico-financiar e un eveniment galactic – critica nedescoperita de dl manolescu cum e posibil?