[UPDATE] Violată în noaptea de Înviere

O tînără din Săbăoani a făcut plîngere la Poliție pentru că ar fi fost violată. Ea susține că agresorii sînt trei angajați ai Spitalului de Urgență Roman. Internată din cauza unei crize de spasmofilie, tînăra a fost vizitată în salon de cei trei angajați ai unității sanitare. Examenul ginecologic a ieșit negativ.

 

 

O tînără de 20 de ani și-a început prima zi de Paște la sediul Polției Roman. Duminică dimineață, în jurul orei 6.30, la sediul Poliției municipiului Roman s-a prezentat o tînără care a spus oamenilor legii că, în urmă cu cîteva ore, a fost violată.

Tînăra susține că agresorii ar fi trei tineri, angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Roman.

„Tînăra a povestit colegilor mei că, în noaptea de sîmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, a fost adusă la Centrul de Primiri Urgențe din cauza unei căderi de calciu. Aceasta spune că i-a fost administrată o perfuzie, iar, ulterior, a fost violată de trei angajați de la Centrul de Primiri Urgențe”, a afirmat inspector Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Se pare că posibilii agresori ar fi un asistent, un infirmier și un brancardier, cei trei fiind de serviciu în noaptea respectivă. În declarația făcută la Poliție, tînăra susține că s-a trezit cu brancardierul gol lîngă ea în pat, care i-ar fi spus că aceasta ar fi întreținut relații sexuale cu el și cu alți doi colegi. Angajații indicați de tînără au fost identificați și audiați, dar aceștia au susținut că sînt nevinovați. Pe corpul fetei nu s-au găsit semne de agresiune, iar prima probă ginecologică a fost negativă, adică nu s-a găsit lichid seminal.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Directorul Spitalului Municipal de Urgență Roman spune că va lua măsuri imediat după ce polițiștii vor finaliza cercetările.

„Dacă anchetatorii vor ajunge la concluzia că a fost viol sau act sexual consimțit, cei implicați își vor pierde locul de muncă, fără discuții. Dar dacă se va dovedi că persoana care a făcut plîngerea a vrut doar să atragă atenția, o vom da în judecată, întrucît a afectat foarte mult imaginea spitalului”, a afirmat doctorul Mircea Coadă, managerul general al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Tînăra a fost internată pentru spasmofilie și, din cauza aglomerației, a fost dusă într-o cameră cu două paturi, acolo unde se află și centrala termică a Centrului de Primiri Urgențe și unde se mai odihnesc cadrele medicale. Conform conducerii spitalului, pe camerele de supraveghere se vede cum angajații intră în camera respectivă și ies.

„Ei spun că s-au dus să monitorizeze starea fetei. Unul singur a stat mai mult cu tînăra, aproximativ 45 de minute, dar ceilalți au stat puțin. De asemenea, și tînăra a ieșit din cameră de două sau de trei ori. Am înțeles că a întrebat dacă trebuie să mai stea pentru un eventual tratament sau poate pleca. A fost externată în jurul orei 6.00 și a plecat din spital cu un cunoscut. Nu înțeleg de ce nu a sesizat pe cineva atunci cînd a ieșit din cameră sau cînd a fost externată. Deocamdată nu știu ce să cred, aștept concluziile anchetatorilor”, a precizat doctorul Mircea Coadă.

Polițiștii vor trebui să ia în considerare și faptul că tînăra a băut înainte de a ajunge la spital, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere dintr-un bar, care au fost puse la dispoziția oamenilor legii.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Horga Mihai 6 ani

  Presa aşa zis ,,liberă” face mult rău…Mai mult ,,face valuri” această ştire-NECONFIRMATĂ- decât cea ref. la ZILELE MEDICALE NEMŢENE-care ar mări
  prestigiul oraşului Roman, implicit medicinei şi Spitalului din Roman…
  Dacă se va da verdict că nu a fost violată…presa e vinovată,deci-să plătească!

 • Musamalizare 6 ani

  Domnul Coada nu vrea sa deschida ochii sa vada ce se intampla la UPU. Nici nu s-a inceput bine ancheta si ameninta victima cu procese! Se plange ca victima nu a reclamat violul in Spital. Pai victima a cerut ajutorul personalului medical iar acestia au violat-o! Mai putea ea deschide sa se planga in locul unde a fost abuzata? Victima a consumat bauturi alcoolice, s-o ardem pe rug sa nu-i mai anchetam pe violatori.
  Domnul doctor sa ne spuna ce reactie spontana a avut dumnealui cand a fost violat ultima oara!
  Pe corpul victimei nu ve-ti gasi urme de agresiune, ea era drogata atunci cand a fost abuzata.
  Sa ne explice TOATE CADRELE DE LA UPU, de ce atunci and o persoana de sex feminin vine la urgenta este consultata, de cele mai multe ori, de cadre de sex masculin, iar doamnele de pe tura parasesc intodeauna incaperea in care se face consultatia. Stiati ca daca aveti o durere de cap, voi femeile, la UPU Roman ve-ti fi dezbracate de un cadru medical barbat si ve-ti fi singure cu el in camera? Abuzul sexual in UPU Roman este o normalitate si nu o exceptie!
  Sa nu mai facem insa scandal, o musamalizam si pe urmatoarele victime le vom constrange sa nu mai depuna reclamatie, sa stea poporul linistit.!
  Sper ca voi cei din presa sa va ganditi ca o ruda sau chiar voi s-ar putea sa ajungeti in patul din camera centralei termice! Sa nu taceti sau sa va lasati intimidati de un medic care nu este capabil sa-si faca curatenie in propria ograda tinand muntele de gunoaie sub presul de la intrare!

  • Anonim 6 ani

   Mare dreptate ai! Asa cum am scris si in coment. din articolul anterior!