HomeSocial

Violată de propriul tată

O tînără de 16 ani din Neamț a satisfăcut, timp de doi ani, nevoile sexuale ale tatălui ei. Totul a ieșit la iveală după ce mama fetei a realizat care este natura relației dintre soț și fiică.

 

 

De la vîrsta de 14 ani, adolescenta a fost obligată de tatăl ei să întrețină relații sexuale anale. Cea care și-a dat seama că ceva nu este în regulă a fost mama fetei. Femeia, în vîrstă de 40 de ani, s-a dus la Secția de poliție rurală nr.12 Poiana Teiului și a povestit oamenilor legii ce se întîmplă între soțul și fiica ei. Polițiștii au deschis dosar penal pentru incest pe numele bărbatului de 42 de ani, iar marți au prezentat dosarul procurorului care se ocupă de caz.

Adolescenta a fost preluată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, urmînd a fi evaluată și consiliată de psihologi. Pentru a proteja cît mai mult victima, polițiștii au ales să nu facă public numele tatălui cercetat pentru incest.

Surse din rîndul anchetatorilor au afirmat că cercetarea ar putea dura mai mult decît s-a crezut inițial, întrucît unele dintre persoanele implicate și-au schimbat declarațiile. În schimb, certificatul medico-legal confirmă spusele mamei.

Reprezentanții DGASPC Neamț susțin că un copil abuzat sexual are șanse mari să își revină după trauma suferită dacă este consiliat pe o perioadă mai mare de timp și dacă are sprijinul membrilor familiei, cel puțin al celor care nu au fost abuzivi. „În cele mai multe cazuri, copilul se învinovățește pentru ceea ce se întîmplă. Este vorba inclusiv de vinovăția pe care o simte în raport cu atenția care i-o acordă abuzatorul, întrucît astfel de fapte se întîmplă în familii în care nu se acordă atenție copiilor, din diverse motive. Pentru ca minorul abuzat să poată trece peste ceea ce a trăit, este nevoie de multă susținere din partea celor apropiați și de o consiliere pe termen lung„, a afirmat Eugen Simion, șeful Serviciului pentru copilul neglijat, abuzat, exploatat și delincvent din cadrul DGASPC Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0