Vineri, exerciţiu de evacuare în caz de cutremur în şcoli

HomeActualitate

Vineri, exerciţiu de evacuare în caz de cutremur în şcoli

 

 

Vineri, 12 octombrie, se va organiza un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur în unităţile de învăţământ din întreg judeţul, organizat de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ și Inspectoratul Școlar Județean Neamț, cu scopul de a urmări să atragă atenția, în special, asupra modului de comportament al copiilor și adulților pe durata și după producerea unui seism, informează ISJ Neamț.

Exerciţiul se va derula între orele 9.45 – 10.00, urmând a fi declanșat de semnalele acustice „Alarmă la dezastre” (la ora 9.45) şi încheiat la semnalul „Încetarea alarmei” (la ora 10.00). Semnalul „Alarmă la dezastre” se compune din cinci sunete/impulsuri a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul „Încetarea alarmei” se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.

„Sub comanda personalului didactic și cu sprijinul personalului auxiliar, în toate unitățile de învățământ se aplică regulile de comportare pe timpul seismului, măsurile de protecție specifice și se execută evacuarea în ordine a tuturor unităților de învățământ”, se arată în planul de concepție a exercițiului.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0