Prima paginăSport

Vineri, CSM Roman începe al patrulea parcurs consecutiv în cupele europene

Vineri, CSM Roman începe al patrulea parcurs consecutiv în cupele europene

Dimensiune text

 

În acest sfârșit de săptămână, echipa de handbal feminin CSM Roman debutează într-un nou sezon al cupelor europene, pentru a patra oară consecutiv. Vineri și sâmbătă, 8 și 9 septembrie, CSM Roman evoluează, la Sala Sporturilor din Roman, în primul tur preliminar al Cupei EHF – cea de-a doua competiție handbalistică europeană intercluburi -, în compania echipei din Bosnia Herțegovina HZRK Grude.

 

Ambele partide vor începe de la ora 17 și vor fi transmise în direct pe internet de televiziunea online Roman 24. Atât turul de vineri, cât și returul de sâmbătă vor fi arbitrate de o brigadă din Turcia compusă din Pinar Ünlü Hatipoglu și Mehtap Simsek, în timp ce observator din partea Federației Europene de Handbal va fi grecul Stepan Partemian.

Wildcard pentru CSM Roman

La finalul sezonului anterior, CSM Roman s-a clasat pe locul al V-lea în campionatul Ligii Naționale și a ajuns până în sferturile Cupei României, clasări care nu i-au permis o calificare directă în cupele europene. Oficialii clubului romașcan au depus o cerere la forul european, pentru a primi un wildcard și a evolua în Cupa EHF, beneficiind și de coeficientul bun al României datorită rezultatelor foarte bune ale echipelor românești în Europa.

Astfel, echipa romașcană evoluează în primul tur preliminar al Cupei EHF, unde, conform tragerii la sorți, va juca împotriva echipei din Bosnia Herțegovina HZRK Grude. La solicitarea oficialilor CSM Roman, reprezentanții clubului din Bosnia au fost de acord ca atât turul, cât și returul, să se dispute la Roman, pe 8 și 9 septembrie.

 

HZRK Grude are doar două participări în competițiile europene, turul 2 preliminar al Cupei EHF în sezonul 2015-2016 și turul 1 preliminar al Cupei EHF în sezonul 2016-2017, eliminată de o altă formație din România, Corona Brașov, cu 16-43 și 17-40.

HZRK Grude este campioana Bosniei din ultimele trei sezoane. Pentru echipa din Grude – localitate cu circa 17.000 de locuitori din partea de sud-vest a țării -, lotul înscris pe lista EHF cuprinde 16 jucătoare, cu o medie de înălțime de 1,72 metri și o medie de vârstă de 19 ani și 10 luni. Lotul HZRK Grude cuprinde două jucătoare care nu sunt din Bosnia Herțegovina: centrul Amanda Maric, din Croația, și portarul Darjana Vuklis, din Serbia. Membrii lotului echipei bosniace au ajuns miercuri în România, unde au efectuat câteva vizite în municipiul Roman și în împrejurimi (Foto: Facebook / HZRK Grude).

 

A cincea participare în cupele europene

Pentru echipa din Roman este a cincea participare în competițiile europene, a patra consecutivă.

În sezonul 2006 – 2007, HCM Roman evolua în Challenge Cup, unde avea să ajungă până în semifinale. Adversari i-au fost: Karpati Uzhgorod (Ucraina) în optimi, 28-20 și 32-20, Cercle Dijon Bourgogne (Franța) în sferturi, 24-18 și 23-23, și Naisa Nis (Serbia) în semifinale, 19-23 și 24-20.

În sezonul 2014 – 2015, HCM Roman evoluează în Cupa Cupelor, acolo unde ajunge până în optimi. Adversari i-au fost: Skuru IK (Suedia) în turul al treilea preliminar, 30-30 și 24-19, și FC Midtjylland (Danemarca) în optimi, 20-24 și 21-29.

Sezonul 2015 – 2016 aduce HCM Roman o participare în Cupa EHF, acolo unde se oprește tot în optimi. Adversari i-au fost: Fram Reykjavík (Islanda) în turul al treilea preliminar, 29-25 și 27-22, și Corona Brașov în optimi, 22-21 și 21-26.

În sezonul 2016 – 2017, CSM Roman a evoluat în Cupa EHF, acolo unde a intrat în competiție în turul al doilea preliminar, fiind învinsă de formația maghiară Alba Fehérvár KC, în ambele manșe: 25-27, pe 16 octombrie, la Roman, și 24-28, pe 23 octombrie, în Ungaria.

Dacă va trece de primul tur preliminar, CSM Roman urmează a juca în turul secund cu formația maghiară DKKA Dunaujvaros KA, primul meci în deplasare, în 14/15 octombrie, al doilea meci la Roman, în 21/22 octombrie.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0