Prima paginăSocial

Vin alimentele de la UE pentru persoanele defavorizate

Vin alimentele de la UE pentru persoanele defavorizate

Dimensiune text

 

alimente UEPrefectura Neamţ anunţă faptul că a început distribuţia în judeţ a pachetelor de alimente în cadrul Programului Operaţional – Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Pachetele conţin zece produse alimentare.

Pentru judeţul nostru, distribuţia pachetelor se realizează prin intermediul firmei SC Libro Events SRL. Livrările se fac de către firma furnizoare spre primării, în patru tranşe de maximum 15 zile calendaristice fiecare. Conform graficului, prima tranşă de livrare are loc în perioada 8 – 22 iunie şi cuprinde 23 de unităţi administrativ-teritoriale, respectiv un procent de 25% din totalul cantităţii contractate pentru judeţul nostru. Până în prezent au fost livrate pachetele în nouă unităţi administrativ-teritoriale.

Fiecare pachet conţine: 1 kg de făină albă, 2 kg de mălai, 400 g paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, 300 g carne de vită la conservă, 200 g pateu de ficat de porc, 400 g pastă de tomate, 1 kg de orez, 500 g de fasole boabe.

În ceea ce priveşte municipiul Roman, conducerea administraţiei locale a decis ca distribuirea alimentelor să se facă în momentul în care toate cele patru tranşe ajung în depozitul de la Clubul Țevilor, pentru a se evita o eventuală discriminare. Astfel, când toată cantitatea de alimente va ajunge, beneficiarii vor fi informaţi şi chemaţi să le ridice. Estimarea este că, la finele lunii iulie, persoanele incluse în program vor putea să primească pachetul cu produse alimentare.

Cine sunt beneficiarii

Conform datelor centralizate de la unităţile administrativ-teritoriale, în judeţ sunt 125.867 beneficiari (pensionari cu venituri mai mici de 450 lei/lună, şomerii cu indemnizaţie mai mică de 450 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat şi cei de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoane cu handicap grav şi accentuat), fiecare dintre aceştia urmând să primească câte două cutii.

„Este un program complex, cu mulţi beneficiari, motiv pentru care Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de coordonator, a dispus încheierea unor acorduri de cooperare între minister, Instituţia prefectului şi primarul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, document ce stabileşte detaliat atribuţiile şi competenţele părţilor semnatare în derularea POAD. Fiind un program operaţional, rapoartele întocmite după terminarea distribuţiei vor fi inserate în dosarele de plată la Uniunea Europeană, aşa că este foarte important să lucrăm coordonat şi corect, în condiţii de deplină legalitate, aşa cum de fiecare dată judeţul nostru a derulat acest tip de ajutor ” a spus prefectul Niculina Dobrilă.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0