HomePolitica

”Viitorul președinte trebuie să fie un diplomat”

Aprecierea este făcută de Mihai Răzvan Ungureanu, președinte al partidului Forța Civică.

Mihai Răzvan Ungureanu, președintele partidului Forța Civică, s-a întâlnit duminică, 11 mai, cu simpatizanții săi din municipiul Roman. La Casa Veche, acolo unde a avut loc întrunirea, au fost prezente aproximativ 100 de persoane. MRU le-a vorbit oamenilor despre rolul celor care ne vor reprezenta în Parlamentul European, despre ceea ce se întâmplă la acest moment pe plan internațional și despre profilul viitorului președinte al României. “Declarația lui Dimitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, trebuie privită ca pe o glumă. El a făcut această declarație în nume propriu, nu este o declarație oficială”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

mru 2Referitor la eurodeputații români, președintele Forței Civice consideră că aceștia trebuie să fie conștienți de rolul pe care îl vor avea după data de 25 mai. “Ei trebuie să reprezinte România, nu un județ sau un grup de interese, ori un anumit partid. Prin ei va trebui să ne întărim relația cu celelalte state și tot ei vor trebui să sprijine românii pentru accesarea cât mai eficientă a fondurilor europene nerambursabile în exercițiul financiar 2014 – 2020”, a mai spus președintele Forței Civice.

În viziunea lui Mihai Răzvan Ungureanu, viitorul președinte al României trebuie să fie reprezentantul unei drepte unite, să aibă experiență și să fie un exemplu de echilibru și echidistanță. Fără a da nume, acesta a explicat că președintele va trebui să aibă experință în diplomație și în administrație, să aibă o bună pregătire profesională și capacitatea de a fi independent, nu subordonat unor cercuri de interese.

După întâlnirea de la Casa Veche, Mihai Răzvan Ungureanu a vizitat centrul municipiului Roman. Însoțit de unii dintre membrii de partid, acesta a discutat pe stradă, cu zeci de romașcani, diferite teme din sfera social-politică.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • carpusca stefan 10 ani ago

    Ar trebui sa fim foarte prevazatori cu cei care ii trimetem in parlamentul European,eu consider ca ar trebui alesi cu 5-6 ani,inainte si pregatiti ,unii nici nu stiu sa vorbeasca,nu stiu ca rol au acolo ce misiune importanta au de a reprezenta statul Roman si interesele lui si al cetatenilor.mai mult ne fac de rusine (politicieni de carton)

  • sigur ca trebuie un diplomat ,nu asa ca tine ,,,care in timpul mandatului de 78 de zile ca premier,,,,ai mancat vita kobe,ti-ai tras unguente,unghiere,bauturi fine ,trabuce,parfumuri de dama si barbatesti,betigase de ureche etc.in asta sigur esti bun diplomat dar presedinte niciodata,,,am avut 10 ani unul ca tine,,du-te si lasa-ne in pace.