Prima paginăEducatie

Viitorii muzicieni participă la olimpiadă

Dimensiune text

Cinci elevi din clasa a VI-a a Școlii de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman vor participa la Olimpiada de Muzică, faza județeană.

 

 

George Tănase (foto), elev în clasa a VI-a la Școala de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman, vrea să șlefuiască talentul pe care l-a moștenit de la tatăl său. „Cânt la clarinet de când eram mic. Părinții mi-au cumpărat instrument că să mă pot pregăti și acasă. Vreau să fac performanță„, spune hotărât băiatul. Mama lucrează croitorie, iar tata este angajat la ArcelorMittal Roman. Toată familia lui George cântă. Tatăl a fost cel care l-a învățat pe băiat să cânte la clarinet, iar Georgiana, sora lui George, elevă în clasa a II-a, studiază vioara. „Părinții mă susțin să ajung cineva. Mi-au creat condiții ca să învăț. Nu vreau să-i dezamăgesc„, spune George. Anul trecut, George a câștigat locul II la Olimpiada de muzică de la Piatra Neamț. Anul acesta țintește mai sus. „Mi-a fost greu anul trecut. Au fost foarte mulți copii talentați. Eu eram cel mai mic de statură, dar cel mai ambițios. Anul acesta, vreau să prind locul I„, mărturisește George.

Tocmai a trecut de etapa locală a Olimpiadei de Muzică. Pregătirile pentru faza județeană au intrat în linie dreaptă. Lucrează două-trei ore, zilnic, la clarinet. Recunoaște că celelalte materii nu sunt punctul lui forte, pentru că muzica este pasiunea lui și așteaptă cu nerăbdare sfârșitul de săptămână pentru a se dedica ei. „Altă treabă nu am decât să studiez. Nu am alte pasiuni decât muzica. Muzica este viața mea. Îmi doresc să fac liceul de muzică, apoi Conservatorul. Nu mă văd făcând altceva decât muzică. Visul meu este să cânt într-o orchestră de cameră„, spune încrezător George.

George Tănase nu este singurul elev al clasei a VI-a din Școala de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman care își va evalua efortul la etapa județeană a Olimpiadei de Muzică. Alți patru colegi se pregătesc intens pentru confruntarea de la Piatra Neamț: Andreea Ciobanu (pian), Vlăduț Grigore (trompetă), Bianca Gheorghiu (nai) și Robert Lazăr (clarinet).

COMENTARII

WORDPRESS: 0