Prima paginăPolitica

[VIDEO] Viorel Stan a depus jurământul de credință ca deputat de Neamț

[VIDEO] Viorel Stan a depus jurământul de credință ca deputat de Neamț

Dimensiune text

 

Profesorul Viorel Stan a devenit marți, 13 februarie, noul deputat de Neamț. Camera Deputaţilor a validat, marţi, mandatele deputaţilor PSD Viorel Stan și Gabriela Podaşcă, ce au ocupat, astfel, posturile vacantate prin demisie de foştii deputaţi social-democraţi Ioan Munteanu și Dumitru Chiriţă. Plenul Camerei a validat cele două mandate cu majoritate de voturi.

Viorel Stan îl înlocuieşte, în circumscripţia Neamţ, pe fostul deputat şi lider al grupului PSD, Ioan Munteanu, care a demisionat din motive personale, pe 23 ianuarie, Viorel Stan fiind următorul supleant pe lista PSD la alegerile parlamentare din 2016. După validarea mandatelor celor doi noi deputați, în jurul orei 12 a avut loc depunerea jurământului de credință.

 

„Sunt mândru că pot reprezenta pe concetățenii mei romașcani în Camera Deputaților, problemele lor sunt și problemele mele și voi face totul astfel încât, la final de mandat, să mă pot uita în ochii lor fiind mulțumit și eu, și dumnealor pentru ceea ce am făcut acolo”, a declarat, după depunerea jurământului, deputatul PSD de Neamț Viorel Stan.

În ceea ce privește conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, aceasta este asigurată deocamdată de inspectorul general adjunct Elena Laiu. După publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Camerei Deputaților de validare a mandatului de deputat al lui Viorel Stan – care va avea loc în această seară -, Ministerul Învățământului va nominaliza o persoană la conducerea ISJ Neamț, pe perioada cât Viorel Stan este suspendat din funcția de inspector general, adică pe perioada cât durează acest mandat al său în funcția de deputat.

Întrebat dacă va alege să candideze din nou pe listele partidului pentru următoarele alegeri parlamentare, din 2020, deputatul Viorel Stan a precizat: „Sunt un om de partid și voi face așa cum partidul va hotărî la acel moment”.

Viorel Stan are 60 de ani, este absolvent al Institutului Politehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, Facultatea de Tehnologie Chimică. A fost profesor de chimie la Liceul nr. 3 din Roman și la Colegiul Național „Roman-Vodă”, instituție al cărei director a și fost la începutul anilor 2000. În 2005 a absolvit un masterat în Management educațional la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, iar în 2009 a obținut diploma de doctor la aceeași universitate, în Management, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. A fost inspector general adjunct al ISJ Neamț în 2009, iar din 2012 a ocupat funcția de inspector școlar general al inspectoratului.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Marina 3 ani

    Rusine!!!! ce fel de indivizi ne conduc……