Prima paginăActualitate

[VIDEO] Percheziții DIICOT în Neamț. Opt persoane reținute pentru trafic de droguri

[VIDEO] Percheziții DIICOT în Neamț. Opt persoane reținute pentru trafic de droguri

Dimensiune text

 

Marți, 13 octombrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a opt inculpați, cu vârste între 32 și 42 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, în formă continuată, trafic de droguri de risc, în formă continuată, deținere fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu, conducere a unui autovehicul sub influența drogurilor și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri, informează DIICOT și Poliția Română.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie – octombrie 2020, inculpații au desfășurat activități de trafic de droguri de risc pe raza municipiului Piatra Neamț, fie către diferiți consumatori, fie în cadrul unor petreceri private organizate de către aceștia.

Luni, 12 octombrie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, au efectuat nouă percheziții domiciliare și nouă percheziții auto, pe raza municipiul Piatra Neamț, în urma cărora au fost ridicate 1,6 kilograme de canabis, zece dispozitive de mărunțit droguri, sumele de 2.200 de lei și 800 de euro, două cântare electronice, 19 telefoane mobile, un seif și 2 pistoale tip airsoft.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat în timp ce deținea în autoturism mai multe fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu aspect de canabis, resturi de ţigarete confecţionate artizanal şi două dispozitive de mărunţire.

Marți, 13 octombrie, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a unui număr de doi inculpați, arestul la domiciliu a unui număr de cinci inculpați și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat.

„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciul Investigații Criminale al IPJ Neamț, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Neamț, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează comunicatul DIICOT.

 

 

Foto, video: DIICOT

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0