[VIDEO] ELICOPTERELE MILITARE ŞI AMBULANŢELE AU INTERVENIT LA ARCELOR MITTAL ROMAN

[VIDEO] ELICOPTERELE MILITARE ŞI AMBULANŢELE AU INTERVENIT LA ARCELOR MITTAL ROMAN

Dimensiune text

 

exercitiu isu arcelor mittal romanUn elicopter militar, mai multe ambulanţe şi zeci de cadre medicale au descins, miercuri dimineaţă, 30 martie, la Arcelor Mittal Roman, pentru un exerciţiu ce simula un incendiu, urmat de o explozie, din care ar fi rezultat mai multe persoane rănite.

Desfăşurarea de forţe a fost una impresionantă, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cei care au coordonat exerciţiul, spun că astfel de simulări se fac periodic, iar cea de miercuri are ca scop punerea în aplicare a planului roşu, plan care a fost activat inclusiv în cazul incendiului de la „Colectiv”.

„Exerciţiul a vizat reacţia şi cooperarea pe mai multe componente în cazul unui incendiu, urmat de o explozie şi modul în care este activat planul roşu, la care lucrăm acum pentru a ne asigura că ne coordonăm cât mai bine pentru pagube minime. Orice activitate de acest fel desfăşurată este o lecţie pe care o învăţăm. Am avut în vedere urmărirea legăturii între planul roşu şi cel alb, legătura între noi şi cadrele medicale pentru o cât mai bună coordonare, inclusiv capacitatea spitalului de a putea prelua victime multiple. În cazul activării planului roşu, apelul se face către toate resursele, inclusiv cele militare. Am folosit un elicopter de la Ministerul Afacerilor Interne, mai ales că, în cazul unui astfel de incident, victimele ar trebui să fie transportate la alte spitale, cum ar fi Iaşi sau Bucureşti, depinde de gravitate”, a declarat colonel Ioan Niţică, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Conform acestuia, astfel de exerciţii, pe scară largă, ce presupun numeroase victime, se vor mai desfăşura în judeţ, pentru structurarea planului roşu, pe lângă celelalte campanii realizate în instituţiile statului şi private sau în clădiri în care se află, de exemplu, persoane nedeplasabile.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0