HomeRoman

[VIDEO] Capturați în ziua de Crăciun

Doi tineri din Roman au fost prinși când încercau să vândă un kilogram de cannabis. Drogurile au fost aduse din Spania, în ajunul Crăciunului.

 

Ziua de Crăciun a adus, pentru doi tineri din Roman, un cadou nedorit, dar pentru care sunt direct responsabili. Cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să vândă un kilogram de cannabis.

Andrei M. și Virgil C., ambii în vârstă de 23 de ani, din municipiul Roman, aveau asupra lor un kilogram de cannabis destinat comercializării. Cei în cauză sunt suspectați că au procurat drogurile din Spania și că, la data de 24 decembrie, le-au introdus în țară, disimulate în articole de îmbrăcăminte aflate în bagaje.

În urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii că Virgil C. a mai introdus în țară, pe parcursul anului 2012, 600 de comprimate Ecstasy (MDA) pe care le-a distribuit în județul Neamț. Despre Andrei M., anchetatorii au aflat că își amanetase autoturismul și alte bunuri, iar cu banii respectivi au fost cumpărate drogurile.

Cei doi suspecți au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu. La data de 26 decembrie,Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecți, pentru 29 de zile. Flagrantul a fost organizat de polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și procurori ai DIICOT Neamț, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) și al Inspectoratului de Poliției Județean (IPJ) Neamț. Acțiunea a fost realizată cu suportul de specialitate al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi tineri riscă să fie condamnați la ani grei de închisoare. Conform legii, „introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi. Dacă faptele privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi„.

Comentarii

WORDPRESS: 0