HomeSocial

„Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”

Acesta este motto-ul unei campanii naţionale care se va desfăşura şi în judeţul Neamţ. Tinerele cad adesea în plasa celor care fac bani din traficul de persoane.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) – Centrul Regional Bacău, în parteneriat cu Prefectura Neamţ şi mai multe instituţii deconcentrate din judeţul Neamţ, implementează la nivel local, în perioada iunie – septembrie, campania naţională de prevenire a traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, intitulată: „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!”.

Campania de prevenire se va derula în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene, prin proiectul „Prevention, Identification, Protection”. Grupul ţintă vizat de această campanie este format din tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, dar şi publicul larg care interacţionează cu tinerii. Analizele realizate de ANITP privind victimele identificate în perioada 2011 – 2012 indică faptul că, în cazul exploatării sexuale, vulnerabilitatea în rândul tinerelor este crescută, mai mult de jumătate dintre aceste victime fiind exploatate pe teritoriul României. Procesul de recrutare are loc odată cu prezentarea ofertei, legată, în special, de asigurarea condiţiilor de practicare a prostituţiei sau de oferirea unui loc de muncă.

Sub sloganul „Nu te lăsa păcălită!”, specialiştii Centrului Regional Bacău vor desfăşura activităţi de prevenire în rândul comunităţilor din judeţul Neamţ, prin organizarea de lecţii deschise, mese rotunde şi activităţi stradale, întâlniri cu tinerii din taberele şcolare, cu tinerii instituţionalizaţi din sistemul de protecţie socială, cadre didactice, elevi şi specialişti. În cadrul acestor activităţi, membrii echipei inter-instituţionale antitrafic constituite la nivelul judeţului Neamţ vor disemina informaţiile legate de această campanie, vor distribui materiale de prevenire care să vină în sprijinul tinerilor şi vor populariza linia telefonică HELP LINE 0 800 800 678.

Comentarii

WORDPRESS: 0