HomePolitica

Viceprimarul vrea reabilitare termică şi centru cultural pentru romaşcani

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă aleşii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Are o intensă activitate în Consiliul Local, datorită dublei sale calităţi: cea de consilier şi de viceprimar. Lucian Micu, singurul membru al UNPR din legislativul local, are în atenţie problemele care ţin de urbanism şi de administrarea teritoriului. De altfel, în calitate de viceprimar, coordonează partea de asistenţă socială, urbanismul şi taxele şi impozitele locale. „Am contact mereu cu problemele oamenilor, mai ales că ţin audienţe. În continuare, pe primele locuri au rămas solicitările de locuinţe sociale şi locuri de muncă”, spune Lucian Micu.

Viceprimarul nu-şi asumă niciun proiect de mare arvengură, dar susţine că a rezolvat problemele de mic impact pentru comunitate. „Vin cetăţeni şi cer amenjarea unui loc de parcare, a unui spaţiu verde, a unui loc de joacă. Uneori, am rezolvat şi situaţii locative ale romaşcanilor care au venit să-mi ceară ajutorul. Aceste chestiuni sunt «mărunte» dacă privim comunitatea în ansamblu, dar sunt importante pentru cei care le-au dorit rezolvate. Și am o mulţumire atunci când reuşesc să soluţionez favorabil doleanţele cetăţenilor. Am rămas plăcut impresionat de bunul-simţ şi respectul oamenilor din Roman. De foarte multe ori, cei pe care îi ajut mă caută la Primărie pentru a-mi mulţumi şi îmi trimit mesaje de sărbători. Este un sentiment plăcut să mergi pe stradă şi să te poţi uita în ochii celorlalţi, ştiind că ai făcut ceva pentru oraşul tău”, este de părere viceprimarul Romanului. Acesta recunoaşte că a devenit mult mai atent la sesizările oamenilor, chiar şi în discuţiile private, pentru ca, apoi, să le transmită mai departe.

Multe din situaţiile de la urbanism au nevoie de votul consilierilor locali pentru a fi puse în aplicare. „Eu, ca viceprimar, iau contact cu proiectele de hotărâre cu mult înainte de a fi prezentate în plenul Consiliului Local. De foarte multe ori, merg pe teren cu arhitectul-şef al oraşului, dar sunt situaţii când, cu o zi înainte de şedinţa de Consiliu Local, mergem la faţa locului toţi membrii comisiei de urbanism (n. red. – Comisia de urbanism şi administrarea teritoriului este formată din consilierii locali Lucian Micu, Nuşa Chiriac, Petrică Căpraru, Andrei Fron şi Petru Gîndulescu). Cele mai multe dezbateri le avem la comisie, iar în plen facem precizări pentru ca toţi membrii legislativului local să poată vota în cunoştinţă de cauză”, a precizat Lucian Micu.

O altă responsabilitate a viceprimarului este cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman: „În această perioadă, avem în vedere asigurarea salariilor aferente lunii decembrie pentru angajaii spitalului, fiindcă mai este  necesară suma de aproximativ 900.000 de lei. Pentru 2014, dorim realizarea de investiţii în aparatură medicală şi continuarea investiţiilor pe partea de infrastructură”.

Despre colaborarea din cadrul Primăriei şi a Consiliului Local Roman, viceprimarul are numai cuvinte de laudă: „Există o explicaţie simplă pentru modul în care funcţionează această echipă: conducerea administraţiei publice este canalizată pe rezolvarea problemelor din oraş. Eu fac echipă foarte bună cu domnul primar Leoreanu, fiindcă ne respectăm reciproc şi, indiferent care dintre noi are o idee sau vine cu un proiect, celălalt îl sprijină”.

Pentru perioada următoare, Lucian Micu doreşte ca în Roman să se construiască un centru cultural multifuncţional, care să fie al administraţiei locale, să se realizeze un parc industrial, iar clădirile din oraş să fie reabilitate termic.

Viceprimarul, care are experienţa mediului privat, susţine că ceea ce face la Primărie implică o mai mare răspundere şi că trebuie să fii disponibil 24 de ore din 24, mai ales în perioadele cu fenomene meteorologice deosebite.

Familia Micu deţine un teren şi un spaţiu comercial în municipiul Roman şi patru aprtamente în municipiul Iaşi. Soţii Micu au un depozit în lei şi unul franci elveţieni, dar şi un credit în franci elveţieni, pe care trebuie să-l returneze până în 2037. Aceştia au realizat, în 2012, venituri din activităţile desfăşurate, dar şi din alte surse, cum ar fi chirii sau recalcularea dobânzii unui credit.

Lucian Micu este asociat la SC Contjur Invest SRL, asociat unic la SC Contjur Grup SRL, membru fondator şi preşedinte al asociaţiei ASCER Contjur şi membru fondator al SCM Petrotub Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 5
  • 1.Dle Viceprimar,la parcarea recent terminată de la Pascal,rog să se prevadă pomi în locul teilor tăiați…nu cred că o modernizare înseamnă moartea pomilor…dacă nu se plantează în plus…nici în minus nu e bine!
    2. Romanul-oraș cultural, are întradevăr nevoie urgentă de un Centru Cultural !

  • Lenuta Moise 11 ani ago

    Parcarea de la Pascal nu e terminata, in locul noilor locuri de parcare inca domina azi. 05.12.2013 un morman de pietris. Poate asteapta Dl viceprimar zapada sa acopere pietrisul sa nu il mai vada nimeni.

  • adrian 11 ani ago

    Ce treaba are parcarea de la Pascal cu articolul? Faceti comentarii pe langa subiect de dragul de a spune ceva.

  • un cetățean 11 ani ago

    Mulți aleși locali spun ce vor să facă , dar nu prea dau și soluțiile pentru realizarea acestor proiecte sau ce surse de finanțare vor găsi pentru proiectele lor .
    Idei de genul ” să se realizeze un parc industrial, iar clădirile din oraş să fie reabilitate termic ” le-am tot auzit în campaniile electorale din ultimii 20 de ani …Să dea Dumnezeu să realizeze proiectele pe care le are !

  • Mihai 11 ani ago

    pt adrian
    nu stiu ce treaba ai tu cu cei ce comenteaza aici
    tu comentezi de dragul de a spune ceva
    te bagi ca musca
    sau poate se suprapreciezi si nu esti nici macar musca