Viceprimarul Samson rămâne fără „serviciu”, dar va încasa în continuare salariul de 9.126 de lei

HomePolitica

Viceprimarul Samson rămâne fără „serviciu”, dar va încasa în continuare salariul de 9.126 de lei

Primarul Leonard Achiriloaei vrea să facă o modificare substanțială în modul de organizare al Primăriei municipiului Roman. Printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce urmează să fie dezbătut săptămâna viitoare, edilul le cere celor 20 de consilieri locali să voteze o nouă organigramă, conform căreia viceprimarul Radu Samson nu va mai avea sub coordonare nicio direcție sau serviciu din instituție. Până acum, viceprimarul coordona activitatea Direcției de Urbanism, a Direcției de Asistență Socială și a Direcției de Taxe și Impozite Locale. Practic, de acum încolo, viceprimarul va primi de muncă doar ceea ce își va dori primarul să-i ofere, dacă va dori, dar salariul pe care-l va încasa rămâne același – 9.126 de lei.

Ce spune primarul Leonard Achiriloaei

Ziarul de Roman a solicitat un punct de vedere al primarului Leonard Achiriloaei referitor la proiectul de hotărâre (https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2022/04/005-aprobare-organigrama-PMR_compressed.pdf) ce stabilește noua organizare de la nivelul administrației publice locale.

Edilul a declarat: „Pentru mine, în calitate de primar ales în mod direct de către romașcani, dezvoltarea orașului trebuie să primeze. Este un lucru asumat față de cetățenii municipiului Roman, iar ca acest lucru să se întâmple este nevoie de o bună gestionare a fiecărei structuri din cadrul Primăriei Municipiului Roman. Atribuțiile viceprimarului sunt stabilite în mod direct de către primar, iar după aprobarea în Consiliul Local voi stabili noile atribuții. Este un lucru normal ca orice structură să fie un organism viu care să funcționeze fără sincope și care să ducă, așa cum spuneam, la dezvoltarea comunității noastre”.

Ce spune viceprimarul Radu Samson

Am solicitat și un punct de vedere al viceprimarului Radu Samson, acesta afirmând faptul că nu a fost consultat și a aflat „noutățile” referitoare la munca pe care o va presta în Primărie odată cu ceilalți consilieri locali:

„Este o decizie unilaterală a domnului primar, nu mi s-a propus să discutăm acest proiect. Am aflat despre modificare când am primit ordinea de zi pe e-mail, la fel ca ceilalți consilieri locali. Nu vreau să fiu conspiraționist și să cred în reaua intenție, ci mai degrabă vreau să cred că, în conformitate cu Codul Administrativ, primarul își poate delega atribuțiile către viceprimar prin dispoziție. Viceprimarul nu are atribuții proprii, dar primește atribuții de la primar. Nu vreau să plec de la premisa că se încearcă limitarea accesului meu la niște informații sau limitarea accesului meu la anumite direcții. Mi se pare, în schimb, că există posibilitatea ca acest proiect să distragă atenția de la alte subiecte foarte importante de pe ordinea de zi, cum ar fi cel privind împrumutul de 8,5 milioane de euro sau proiectul privind delegarea gestiunii serviciului de transport public local. A doua zi după ședința de Consiliu Local, când se va vota sau nu modificarea organigramei, aștept să primesc o dispoziție de primar cu noile mele atribuții”.

Referitor la modul în care va vota acest proiect de hotărâre, viceprimarul Radu Samson a declarat că va dezbate subiectul cu ceilalți colegi din USR în cadrul unei ședințe ce va avea loc joi seară și votul va fi unul comun, al grupului de consilieri. În același timp, acesta a precizat că a solicitat să discute și cu primarul pe tema modificărilor propuse, dar până la miezul zilei nu reușise.

Proiectul de hotărâre ce prevede modificarea organigramei se va discuta în ședința de joi, 28 aprilie. În aceeași ședință, primarul Leonard Achiriloaei solicită, pentru a „enșpea” oară, aprobarea listei de investiții pentru împrumutul de 8,5 milioane de euro (https://primariaroman.ro/wp-content/uploads/2022/04/002-HCL-128_2020-imprumut_compressed.pdf). Rămâne de văzut dacă, de data aceasta, edilul va reuși să obțină un sprijin și de la USR, IPM și PSD, măcar câteva voturi, pentru a putea să-și treacă proiectul. Dată fiind colaborarea nu tocmai propice cu USR, liberalii ar trebui să se bazeze pe un sprijin de la celelalte două partide din Consiliul Local.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0