Viceprimarul Radu Samson și-a luat concediu ca să poată pleca în Franța. La un summit pe teme europene

HomePolitica

Viceprimarul Radu Samson și-a luat concediu ca să poată pleca în Franța. La un summit pe teme europene

Viceprimarul Radu Samson se află, în aceste zile, în Franța, la Marsilia, conform unei postări pe care el însuși a făcut-o pe pagina de Facebook, în cursul zilei de joi, 3 martie: „Zilele astea particip la Summitul European al Regiunilor și Orașelor, care are loc în Marsilia. Temele Summitului sunt politici de mediu moderne, reziliența si dezvoltarea Europei și viitorul democrației europene”.

Pentru a pleca de la serviciul aflat în slujba romașcanilor, cel de viceprimar și consilier local, Radu Samson și-a luat concediu. Conform celor spuse de Radu Samson, alesul local este „prezent la summit în calitate de membru al rețelei de tineri aleși locali europeni YEP-Young Elected Politicians și în același timp reprezint cu bucurie Municipiul Roman”. Astfel, invitația a venit din partea YEP, asta înseamnă că, de fapt, viceprimarul Radu Samson nu poate reprezenta municipiul Roman la acest summit, deoarece nu a primit din partea nimănui o astfel de împuternicire. În Consiliul Local Roman, forul care are dreptul să delege persoanele care să reprezinte oficial municipiul, nu s-a aprobat vreun proiect de hotărâre în acest sens. Mai mult, oficialii din Primărie, întrebați de Ziarul de Roman despre cine reprezintă municipiul la respectivul summit, ne-au comunicat că știu doar faptul că viceprimarul Radu Samson se află în concediu. La fel de sigur este faptul că deplasarea nu s-a făcut cu o cheltuială din bugetul local.

Radu Samson participă la acest summit în calitate de membru al YEP, mai exact – Programul Tinerii Politicieni Aleși. Conform site-ului oficial al organizației, YEP „este o rețea de politicieni care nu au mai mult de 40 de ani și dețin un mandat la nivel regional sau local în UE. În fiecare an este publicată o cerere de înscriere în program. YEP-urile vor avea posibilitatea de a intra în contact cu alți tineri politicieni prin intermediul comunității YEP, de a participa la cursuri de formare pe teme legate de UE și de a participa la activitățile organizate de CoR, inclusiv întâlniri cu raportorii, evenimente și seminarii organizate de CoR și activități de comunicare.”

În postarea de mai jos puteți vedea și primele concluzii ale viceprimarului cu privire la participarea la Summitul European:

 

În același loc, la același eveniment, participă și președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene. Spre deosebire de reprezentantul Romanului, președintele CJ spune că are și un plan cu care s-a prezentat la summit: „Prin prezența mea la acest summit urmăresc prezentarea către ceilalți participanți a principalelor proiecte cu finanțare europeană, pe care le derulează Consiliul Județean Neamț. Am discutat cu domnul Jean-Pierre Colin, vicepreședinte al Metropolei Toulon Provence Méditerranée, din Regiunea Provence-Alpi-Coasta de Azur, situată în Sud- Estul Franței, despre „Ținutul lui Creangă“, și despre „Domeniul schiabil Budacu, UAT Borca“. Ambele sunt investiții pe care le vom realiza pentru dezvoltarea turismului nemțean”.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0