Viceprimarul Radu Samson ia în politică munca din administrație

HomePolitica

Viceprimarul Radu Samson ia în politică munca din administrație

În administrație nu ar trebui să se facă (și) politică. În realitate, se face. Unii o fac tacit, aproape invizibil pentru romașcanul de rând, iar alții nu se pot desparte nici de politică, nici de năravurile trecutului. Și o fac și conștient, în speranța că, deși sunt la putere, joacă în opoziție și luptă pentru binele poporului.

Acum două săptămâni, conducerea Primăriei municipiului Roman a inaugurat un proiect european ce prevedea reamenajarea zonei fostului kartodrom și transformarea acesteia într-un parc. Proiectul este câștigat de fostul primar, într-o guvernare PNL, și continuat și inaugurat de actualul primar, tot PNL. Până aici totul bine. Toată presa locală a fost chemată, nici consilierii locali nu s-au ferit să se bucure de realizarea făcută pe banii europeni și s-au îngrămădit să taie panglica. Nu a lipsit nici viceprimarul Radu Samson, care, deși nu a putut participa fizic la „tăierea de panglică”, a avut de expus public, pe pagina sa de Facebook, mai multe nemulțumiri. Viceprimarul are dreptul la o opinie, chiar dacă își jignește colegii din Primărie, specialiști pe ceea ce înseamnă proiecte și execuție de lucrări.

Redăm ca atare declarația publică a viceprimarului, pentru că lucrăm cu materialul clientului:

 

Prin această declarație, viceprimarul Radu Samson își atacă direct colegii de serviciu, chiar și pe consilierul personal al primarului, cel care a fost diriginte de șantier pe acest proiect, dar în apărarea sa secundul edilului a avut grijă să dea vina pe fostul primar, în mandatul căruia s-a obținut finanțarea. Până la urmă, politic, și-a atins scopul. Asta în timp ce primarul Leonard Achiriloaei a prezentat investiția ca fiind un proiect frumos pentru oraș, fără „vicii”. Când ești la cârma orașului, treaba ta este să faci ca lucrurile să fie bine, nu să te lamentezi cu greaua moștenire. Munca este de a găsi soluții, nu de a găsi vinovați.

Nu este prima dată când viceprimarul Radu Samson își umilește colegii. În primăvară, în urma unui articol realizat de Ziarul de Roman prin care se demonstra faptul că – din cauza lipsei de implicări sau a cunoștințelor sau a relei-voințe – nu se mai dau concesiuni în oraș decât „unora”, viceprimarul Samson a ieșit public, pe Facebook, și a acuzat că, în ultimii ani, s-au făcut nereguli pe acest domeniu. Practic și-a acuzat colegii de la Urbanism, pe care îi are în subordine, că au încălcat legea cu bună știință pentru câștigul altora. O astfel de declarație nu ar fi văzut niciodată „lumina internetului” dacă arhitect șef al orașului ar fi fost Ana Maria Alexe sau dacă altcineva conducea Primăria. Mai departe, deși susținea public că știe care au fost beneficiarii „infracțiunilor”, nu a anunțat nicio instituție a statului abilitată să ia măsuri.

Zilele acestea, în spațiul public s-a discutat despre intenția fratelui primarului Leonard Achiriloaei de a obține votul consilierilor locali pentru a putea să construiască un cartier de case. După ce presa a avut întrebări referitoare la documentația tot din curtea viceprimarului – Urbanismul, viceprimarul s-a simțit lezat și iar a ieșit în spațiul public, la atac. Cu aceeași motivare, că cei dinainte erau niște „hoți” (de terenuri). Deși este într-o funcție publică, asumată și râvnită, viceprimarul Radu Samson este sensibil când vine vorba de persoana sa, uitând că, în trecut, în nenumărate rânduri a acuzat inclusiv persoane din afara Primăriei de complicitate la nelegiuri închipuite – pentru ca nu sunt și demonstrate –, doar pentru simplul fapt că erau copilul unui angajat din instituție. Fără dovezi, doar pe bază politică.

La aproape nouă luni de mandat, cât crește un copil în pântecul mamei, viceprimarul Radu Samson nu este decis dacă e mai bine să facă politică sau administrație, doar fuge după doi iepuri.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • leon jean 11 luni ago

  Dl Samson este doar un om care si-a atins scopul in viata , 4 ani salariu de vice , plus alte combinatii. Inainte sa fie vice – striga din toti rarunchii – hotii , mafie peste tot , taxe aberante , nepotism in primarie , jale in spital – acu\ toate aste au disparut ..,, timpul trece si va plati minciuna si aroganta si va disparea din peisaj in veci , impreuna cu partidul USR , care ne vrea cu lacatul pe usa , daca nu ne vaccinam . am citat aici pe seful Barna.

 • Negut 11 luni ago

  Aceasta persoana nu merita atentie! Nu se pricepe la administratie si nici la politica! E doar sluga d-lui Leoreanu!

 • Dorin 11 luni ago

  este sluga propriilor interese, ciuma albastra

 • Liviu 11 luni ago

  O persoana mediocra care si-a trecut partidul pe, persoana fizica pentru asi rezolva propriile afaceri! La ce te poti astepta de la un samsar de case si terenuri?