Prima paginăPolitica

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Ministrul Liviu Pop «Genunche» a făcut pe genunchi și calendarul examenelor naționale din noul an școlar. Cursurile se suprapun cu examenele. Probabil era ocupat cu epurările din inspectorate”

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu: „Ministrul Liviu Pop «Genunche» a făcut pe genunchi și calendarul examenelor naționale din noul an școlar. Cursurile se suprapun cu examenele. Probabil era ocupat cu epurările din inspectorate”

Dimensiune text

 

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu i-a solicitat ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, să rectifice rapid calendarul examenelor naționale din noul an școlar, în condițiile în care cursurile se suprapun cu examenele:

„Ministerul Educației continuă șirul bâlbelor de început de an școlar. Numeroși profesori au sesizat disfuncționalități în privința organizării calendarului de examene naționale. Pentru ciclul primar și gimnazial, semestrul II se încheie pe 15 iunie 2018, dar evaluarea națională se desfășoară pe 11, 13 și 14 iunie. De asemenea, evaluările competențelor din cadrul examenului de bacalaureat se desfășoară în perioada 12-22 februarie. După cum se poate observa, toate aceste examene se suprapun cu perioada de cursuri pentru clasele neterminale. În aceste condiții, aș vrea să îl întreb pe ministrul Liviu Pop cum se vor desfășura cursurile având în vedere că este nevoie de săli de curs libere pentru examene, dar și de profesori supraveghetori și corectori? Îi solicit ministrului Educației, Liviu Pop, să soluționeze de urgență această problemă și să rectifice calendarul examenelor naționale din noul an școlar”.

Vicepreședintele PNL a subliniat că epurările de la nivelul inspectoratelor generale i-au ocupat tot timpul ministrului Liviu Pop:

„Decizia de a elimina auxiliarele la manualele școlare – echivalentul culegerilor de probleme ale lui Grigore Gheba, de exemplu – este un dezastru, mai ales după ce ministerul s-a dovedit incapabil să furnizeze manuale pentru discipline esențiale: ne îndreptăm spre un învățământ care uniformizează, mai ceva ca pe vremea comunismului. Probabil până PSD va găsi o altă firmă de casă care să gestioneze și apariția acestora. Numeroase școli nu au avize și autorizații de funcționare. Este dramatic că din 32.000 de unități școlare de la nivelul întregii țări, doar aproximativ 4.000 au avize PSI și circa 2.200 au autorizații pentru securitate la incendiu. În schimb, se pare că ministrul Pop a avut timp să schimbe inspectorii generali județeni cu personaje controversate, a căror simplă calitate pare a fi apropierea de PSD. Rămâne de referință, de pildă, cazul inspectorului din Ialomița schimbat din funcție pentru greșeala inspectorului din Arad. La începutul verii, tot guvernarea PSD a decis schimbarea metodologiei pentru directorii de școli, astfel încât să poată fi numite în funcțiile de director sau director adjunct și persoanele care au picat examenul pentru ocuparea funcției. Astfel, am ajuns în situația în care politrucii PSD – care nu au dovedit minime competențe pentru a conduce o școală – au putut fi repuși în funcții. Toate aceste elemente arată că învățământul este într-un mare pericol – guvernarea PSD și ministrul Liviu Pop trebuie să renunțe de urgență la toate deciziile de politizare a sistemului!”

Deputat Laurențiu Leoreanu
Vicepreședinte PNL 

Comunicat de presă

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 4
  • Domnul ministru LIVIU POP a profesor de matematica la cel mai important liceu din VISEU DE SUS. O fosta eleva a domniei sale, pe care o cunosc, performeaza. Punctul de vedere al domnului PROFESOR LEOREANU mi se pare nefericit.Stima.

    • nu d-le, nu punctul de vedere al d-lui PROFESOR Leoreanu este nefericit ci numirea acestu agramat in fruntea ministerului educatiei!

  • STIMA NOASTRA SI MANDRIA LEOREANU & FAMIGLIA

  • Toti care au fost la guvernare pana acum, inclusiv actualul ministru, varza au facut din invatamantul romanesc!