HomeActualitate

Vicepreședintele CJ Neamț și-a prezentat raportul

După ce, săptămîna trecută, Ziarul de Roman a publicat un articol în care atrăgea atenția asupra lipsei de transparență în ceea ce privește activitatea consilierilor județeni în 2011, vicepreșendintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Aldo Pellegrini, este unul dintre primii aleși județeni care și-au publicat raportul de activitate pentru 2011 pe site-ul Consiliului Județean (CJ) Neamț.

 

 

Conform raportului de activitate, vicepreședintele CJ Neamț, care a împlinit un an de cînd a preluat această funcție, a fost o persoană ocupată. Aldo Pellegrini a avut în subordine Direcția Tehnică, Investiții și Serviciul Administrativ din cadrul CJ Neamț, precum și o serie de instituții aflate sub finanțarea Consiliului Județean: Complexul Muzeal Județean, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu”, Parcul Național Ceahlău, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Serviciul Public „Salvamont”.
Spre finele anului, prin reorganizarea administrativă, concomitent cu reintroducerea în organigramă a Administratorului delegat, lui Aldo Pellegrini i-au fost redistribuite Structura Arhitectului Șef și Serviciul Administrativ, alături de celelalte instituții menționate anterior.

Conform raportului, vicepreședintele CJ Neamț a avut, pe parcursul anului, o relație strînsă cu cetățenii județului, acesta vorbind cu oamenii în cadrul audiențelor de la birou, dar și în teritoriu.

 

Dintre inițiativele proprii, voi aminti finanțarea alocată de Consiliul Județean pentru susținerea Clubului Sportiv Biruința Gherăești pentru participarea la Campionatul Național de Oină – juniori; susținerea Festivalului concurs național de interpretare vocală și instrumentală – «Doruri Mușatine – Roman» și a Festivalului Internațional de Muzică pentru Copii «Volare», prelungirea acordului de asociere cu HC Feminin Piatra Neamț; refacerea traseelor de apă în cadrul clădirii administrative a Consiliului Județean; refacerea șarpantei și a termosistemului clădirii Spitalului de Psihiatrie «Sfîntul Nicolae» – Roman și, nu în ultimul rînd, dublarea sumei alocate pentru finanțarea echipei de fotbal SC Municipal Petrotub Roman. Dintre inițiativele susținute activ, prin promovarea intereselor locale, voi menționa asocierea Consiliului Județean Neamț cu Primăria Municipiului Roman în vederea reabilitării clădirii Bibliotecii Municipale «George Radu Melidon» Roman; prelungirea acordului de asociere cu HCM Roman; asocierea cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, în vederea organizării Galei Sportului Nemțean; susținerea financiară și logistică a Festivalului «Filmul de Piatră», dar și a unor activități desfășurate de Uniunea Județeană a Pensionarilor și Persoanelor Vîrstnice Neamț„, precizează Aldo Pellegrini în raportul de activitate.

Vicepreședintele CJ Neamț a completat raportul de activitate pe 2011 și cu susținerea unor intervenții în refacerea infrastructurii unor localități: Dulcești, Ruginoasa, Gherăești, Roman, Stănița și Icușești.

Acesta a promovat, la inițiativa unor colegi din Consiliul Județean, înființarea unei biblioteci în comuna Pîncești.

În calitate de președinte al unei comisii, Aldo Pellegrini a contribuit la finanțarea cu  aproape 500.000 lei a unor asociații, fundații sau organizații non-guvernamentale pentru derularea de proiecte.

Vicepreședintele a fost și inițiatorul unui protocol de colaborare între municipiul Roman și un oraș din Ucraina. „În urma bunei relații inițiate cu reprezentanții Consulatului General al Ucrainei la Suceava, în baza unui acord semnat în anul 2003, am considerat ca oportună reluarea relațiilor cu Administrația de Stat a regiunii Khmelnitsk – Ucraina. Dialogul inițiat s-a concretizat într-o primă vizită a unei delegații din regiunea Khmelnitsk. Secundar aspectului comercial și de promovare a ofertei turistice și culturale a județului Neamț, în consolidarea relației dintre cele două regiuni, am insistat pe promovarea unui acord de înfrățire între două localități reprezentative, similare demografic și economic, astfel încît din delegația Ucraineană a făcut parte și primarul orașului Kamenet-Podilskyi (cel mai cunoscut oraș medieval din Ucraina), iar în urma întîlnirii cu primarul municipiului Roman s-a hotărît adoptarea și semnarea unui protocol de cooperare între cele două localități„, a explicat Aldo Pellegrini.

 

Cel mai tînăr demnitar

Aldo Pellegrini, în vîrstă de 32 de ani, este cel mai tînăr demnitar din județ, ocupînd, de un an, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Aldo Pellegrini are experiență în sistemul bugetar dinainte de a fi propus pentru această funcție. Și-a început cariera, în 2002, în calitate de coordonator muzical și realizator de programe radio la Radio Nord-Est. Timp de șapte ani a fost administratorul unei agenții de publicitate, iar în 2008 a intrat în administrația locală. A fost purtătorul de cuvînt al Primăriei Roman și, ulterior, consilier personal al primarului Laurențiu Leoreanu.

Aldo Pellegrini spune că prima lui zi de mandat la CJ Neamț a fost una cu probleme, dar că acest lucru l-a făcut să înțeleagă mai bine cum se întîmplă lucrurile în cadrul instituției. Tot datorită acestei funcții a înțeles mai bine și relația dintre romașcani și oamenii din Piatra Neamț.
Există foarte mulți romașcani care s-au mutat cu serviciul la Piatra Neamț sau care au fost adoptați de municipiul reședință de județ. Este adevărat că există o competiție între Roman și Piatra Neamț. Acest lucru s-a mai domolit între timp, dar, în continuare, romașcanii sînt considerați ca venind dintr-un oraș de rangul doi, ceea ce și este Romanul, pînă la urmă; însă asta nu înseamnă că în Roman nu sînt oameni de calitate. Dar este mult mai greu să lupți să obții ceva pentru Roman în momentul în care, practic, toate lucrurile se întîmplă la Piatra Neamț, acolo fiind forurile județene, banii și instituțiile descentralizate„, este de părere Aldo Pellegrini.

Comentarii

WORDPRESS: 0