Prima paginăActualitateRoman

Viața unui copil a fost estimată la 100.000 de lei

Dimensiune text

Durerea unor părinţi pentru pierderea fiului de opt ani a fost evaluată de magistraţii băcăuani la câte 50.000 de lei pentru mamă şi, respectiv, pentru tată. Aceasta este decizia Curţii de Apel Bacău, de joi, 29 octombrie, în cazul copilului călcat de autobuz pe data de 13 iulie 2011, în autogara de la „1 Mai”.

În ziua fatidică, copilul şi mătuşa lui de 17 ani aşteptau autobuzul în zona „1 Mai”. Voiau să ajungă la Ion Creangă, la bunici. Când autobuzul a sosit în spaţiul special amenajat, mai multe persoane s-au îmbulzit pentru a intra primele în mijlocul de transport. Din cauza aglomeraţiei, mătuşa şi copilul s-au dezechilibrat şi au căzut. Minorul, fiind foarte aproape de roata dreaptă faţă a autobuzului, a fost prins sub roată. Prima dată i-a fost prins doar piciorul, dar rularea roţii a continuat, iar cel mic nu a avut nicio şansă.

Până la începerea procesului de ucidere din culpă, dosarul penal a trecut prin mâna a trei procurori, iar bunica victimei a făcut plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Bacău, împotriva comisarului de poliţie care s-a ocupat de cercetări. Ulterior, procurorii DNA au decis neînceperea urmăririi penale împotriva ofiţerului.

Dosarul a ajuns în instanţă în 2014, în acest caz fiind inculpaţi şoferul de autobuz şi mătuşa copilului. Judecătoria Roman a hotărât că cei doi sunt vinovaţi în egală măsură şi l-a condamnat pe şofer la doi ani de închisoare cu suspendare, iar pe mătuşă la măsura educativă a consemnării la sfârşit de săptămână pentru şase săptămâni. Curtea de Apel Bacău a menţinut această parte a sentinţei instanţei de fond, dar a diminuat cuantumul daunelor materiale şi morale acordate părinţilor şi bunicilor. Daunele materiale au fost diminuate de la 5.000 lei la 3.750 de lei pentru fiecare părinte. Daunele morale au fost diminuate de la 75.000 de lei la 50.000 de lei, atât pentru mamă, cât şi pentru tată. Daune morale au fost acordate şi bunicilor, câte 10.000 de lei fiecăruia.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0