Prima paginăActualitate

Verificări în trafic privind starea tehnică a autoturismelor

Verificări în trafic privind starea tehnică a autoturismelor

Dimensiune text

 

Polițiștii rutieri au fost angrenați, în perioada 18 – 19 iulie, în acțiuni punctuale desfășurate împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, pentru depistarea în trafic a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

De asemenea, au fost verificate sistemul de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, deţinerii certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

„Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care șase pentru defecțiuni ale sistemului de rulare (anvelope), șapte pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și opt pentru alte defecțiuni tehnice. Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002 republicată. Ca măsură complementară sancțiunii aplicate, polițiștii au retras opt de certificate de înmatriculare”, informează IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • „politistii au retras 8 DE certificate de inmatriculare”. Tot militieni raman.