Prima paginăActualitate

Verificări în trafic privind starea tehnică a autoturismelor

Verificări în trafic privind starea tehnică a autoturismelor

Dimensiune text

 

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Neamț au fost angrenați, luni și marți, 30 și 31 octombrie, în acțiuni punctuale desfășurate împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, pentru depistarea în trafic a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

„În urma controalelor efectuate în trafic, polițiștii au verificat 49 de autovehicule. Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, dintre care patru pentru defecțiuni ale sistemului de rulare (anvelope),13 pentru defecțiuni ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și 19 pentru alte defecțiuni tehnice. Pentru alte abateri de la normele rutiere, polițiștii au aplicat nouă sancțiuni în conformitate cu OUG 195/2002 republicată. Ca măsură complementară sancțiunii aplicate, polițiștii au retras cinci de certificate de înmatriculare”, informează IPJ Neamț.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0