Venit de 10.000 de lei pentru cabinetul unui medic de familie

Anul trecut, veniturile lunare ale cabinetelor medicilor de familie au fost între 8.000 și 10.000 de lei.

 

 

De multe ori, medicii de familie s-au aflat în centrul a numeroase scandaluri, cauzate de veniturile cabinetelor. Mulți dintre aceștia au fost acuzați că sînt plătiți mult prea bine bine în raport cu munca reală pe care o fac.
Cu toate acestea, spre deosebire de salariile din Occident, care ajung la 5.000 de euro pe lună, medicii se plîng de faptul că abia fac față cheltuielilor și că munca lor nu este suficient de respectată.

Deși medicina primară ar trebui să fie în prima linie, pentru a limita cheltuielile enorme din spitale, fondurile alocate nu reflectă acest lucru. Astfel, pentru acest an, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț a alocat la capitolul medicină primară puțin peste 26 de milioane de lei. Făcînd o medie, asta ar înseamna că cei 248 de medici de familie care au contract de finanțare cu CAS Neamț ar avea un venit anual de aproape 105 mii de lei.

Nu vă pot da nume, dar vă pot spune că, în funcție de numărul de pacienți sau locație, anul trecut cabinetele medicale au avut venituri lunare între 8.000 și 10.000 de lei. Veniturile, însă, nu trebuie să fie confundate cu cîștigurile. Din această sumă, medicii trebuie să plătească salariile asistenților, utilitățile, medicamentele, trebuie să facă o minimă dotare. În plus, sînt foarte mulți medici care fac naveta, unii pe distanțe foarte mari, iar benzina costă foarte mult. Nu cred că medicina primară e o sursă de îmbogățire și nici nu e plătită la adevărata valoare„, a declarat jurist Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!