Prima paginăActualitate

Vasile Balcan a smuls promisiuni de la ministrul Agriculturii

Dimensiune text

Omul de afaceri romaşcan, iniţiator al camerelor agricole private, a participat la o dezbatere găzduită de Academia de Știinţe Agricole. Ministrul Agriculturii a promis că legislaţia privind înfiinţarea camerelor agricole şi finanţarea necesară reprezintă priorităţi ale Guvernului şi Parlamentului. 

Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” a fost marţi, 19 mai, gazda întâlnirii de lucru dintre ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi reprezentanţi ai oamenilor de afaceri din domeniu, interesaţi de funcţionarea în deplină legalitate şi cu eficienţă maximă a Camerelor Agricole. Sediul central al Camerei Agricole a României fiind în sediul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, girul academic şi prezenţa ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, au fost considerate de participanţi garanţii ale angajamentelor luate.

„Au fost iniţiate, anul trecut, şi organizate, în urma unor scrutinuri obositoare şi costisitoare, doar 14 camere agricole judeţene, care funcţionează în paralel cu cele de stat, ineficiente, dar finanţate de la bugetul de stat. Noi am făcut cunoscut domnului ministru că legislaţia blocată de fostul preşedinte Băsescu trebuie să urmeze cursul firesc, adica să treacă prin Senat şi Camera Deputaţilor, cu amendamentele ce rezultă din dezbateri şi din propunerile noastre, ale celor care lucrăm direct, efectiv, în agricultură. Forma finală, definitivă a legii privind organizarea şi desfăşurarea activităţii camerelor agricole va reprezenta suportul lansării camerelor agricole din celelalte judeţe ale ţării, pentru a avea o lege unitară, o activitate unitară şi eficienţa solidară pe care scontăm. În plus, aşteptăm ca şi finanţarea necesară să fie deblocată, la nivelul judeţului Neamţ fiind făcute cheltuieli de sute de mii de lei, ca să ne organizăm”, declară Vasile Balcan, director al Marsat Roman, iniţiator al Camerei Agricole Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0