Prima paginăActualitate

Vânătorii străini, în atenția polițiștilor

Vânătorii străini, în atenția polițiștilor

Dimensiune text

 

 

În perioada 5 septembrie 2016 – 28 februarie 2017, polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a IGPR, desfășoară o acțiune, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic.

Activitățile vizează și indisponibilizarea bunurilor folosite la comiterea unor astfel de fapte, contracararea extinderii braconajului cinegetic săvârşit de vânătorii străini în paralel cu desfăşurarea unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare şi autohtone, şi constatarea celorlalte genuri de infracţiuni care se comit cu ocazia organizării şi desfăşurării partidelor de vânătoare.

„Astfel, până la mijlocul lunii decembrie, polițiștii nemțeni au constatat 16 infracțiuni, dintre care trei de braconaj prevăzute de Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, șase la regimul armelor și muniției, iar restul privind regimul substanțelor periculoase prevăzute de Codul Penal şi OUG 195/2005. De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei, pentru abaterile constatate la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor. Totodată, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 11 arme, dintre care șase letale și cinci neletale, 70 de cartușe și 672 de grame de mercur”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Pe cad veniti la valea ursului sa vedeti braconaj cu indivizi din bucium?:%