HomeSanatate

Vaccinarea bebeluşilor cu vaccin din Danemarca va fi reluată

Ministerul Sănătăţii a decis, în urma unei evaluări făcute de experţi internaţionali, să reia administrarea vaccinului BCG împotriva tuberculozei.

 

 

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că nu s-a înregistrat nicio complicaţie severă, iar reacţiile adverse observate nu pun sub semnul întrebării siguranţa vaccinului. Ministerul Sănătăţii a decis, în 22 noiembrie, să oprească temporar imunizarea contra tuberculozei, pentru ca experţi străini de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile să evalueze situaţia creată după vaccinarea cu produsul importat din Danemarca.

Comisia a analizat situaţiile din spitalele în care au fost internaţi bebeluşii cu reacţii adverse grave la acest vaccin. Totodată, au fost discutate reacţiile adverse semnalate de către medici. Până în prezent, informaţiile din teritoriu arată că ar fi vorba despre un singur lot de vaccin care a dat reacţiile adverse grave. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, anul acesta, în judeţ au fost semnalate nouă cazuri de reacţii adverse la bebeluşii vaccinaţi împotriva TBC.

Comentarii

WORDPRESS: 0