Prima paginăActualitate

Vacanța schimbă programul magistraților

Dimensiune text

Programul cu publicul la arhive va fi restrâns. Doar anumite cauze se vor judeca timp de două luni. 

Magistraţii din instanţele de judecată intră în vacanţa judecătorească. Pe site-ul Judecătoriei Roman, programul de vară a fost afişat de mai mult timp. Astfel, în perioada 22 iunie – 31 august, programul compartimentului de arhivă-registratură va fi în fiecare luni, miercuri şi vineri, între orele 10.00 şi 12.00.

La Curtea de Apel Bacău, programul aceluiaşi compartiment va fi, în perioada 1 iulie – 31 august, în fiecare luni, marţi, miercuri şi vineri între orele 10.00 şi 12.00, iar în fiecare joi, între orele 10.00 şi 14.00.

În perioada vacanţei judecătoreşti, programul arhivelor Tribunalului Neamţ va fi diferit, în funcţie de secţie şi compartiment. În perioada 29 iunie – 11 septembrie, programul cu publicul la compartimentul apostile din cadrul Secţiei I Civile se va desfăşura, pentru primirea actelor, în fiecare marţi, între orele 8.30 – 11.30 şi între orele 13.00 – 15.00 pentru eliberarea actelor apostilate.

Programul cu publicul la compartimentul arhivă din cadrul Secţiei I Civile, pentru perioada 29 iunie – 11 septembrie, va fi în zilele de marţi şi joi ale săptămânii, între orele 10.00 – 13.00.

În perioada vacanţei judecătoreşti, cuprinsă între 22 iunie şi 11 septembrie, programul cu publicul la compartimentul arhivă din cadrul Secţiei a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal, se va desfăşura în fiecare zi de joi, între orele 8.00 – 12.00.

Programul Arhivei Secţiei penale, pe perioada vacanţei judecătoreşti, adică între 1 iulie şi 31 agust, va fi în zilele de miercuri şi joi, între orele 10.00 – 12.00.

„Pe timpul vacanţei judecătoreşti nu se judecă toate cauzele, doar cele care sunt urgente sau cele care, conform procedurii, au termene scurte. Lista este mai lungă, dar, ca idee, în materie penală se judecă acele cauze cu arestaţi, plângerile împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată, iar în materie civilă se judecă ordonanţele preşedinţiale, investirea cu formule executorii, ordine de protecţie”, a afirmat judecătorul Vasile Smeu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0