Prima paginăPolitica

USR PLUS speră să obțină 20% din voturile nemțenilor la alegerile prezidențiale

USR PLUS speră să obțină 20% din voturile nemțenilor la alegerile prezidențiale

Dimensiune text

 

Miercuri, 16 octombrie, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a fost prezent la Roman, unde și-a prezentat programul pentru candidatura la scrutinul din luna noiembrie. Acesta a purtat discuții cu cetățenii la sediul USR, a susținut o conferință de presă alături de liderii USR și PLUS din Neamț, după care a efectuat o vizită la o fabrică de confecții din municipiu.

„Programul pornește de la principiul reformării României. Sunt câteva principii de reformă constituțională. Este nevoie de o modificare astfel încât Președintele să poată numi repede, în cazul unei crize politice, un premier sau să poată organiza alegeri anticipate. Alianța USR PLUS spune constant că soluția la actuala criză politică este organizarea alegerilor anticipate. O altă măsura din programul meu vizează participarea Președintelui la dezbaterea bugetului țării, urmată de introducerea în Constituție a inițiativei civice Fără Penali în funcții publice“, a declarat Dan Barna în cadrul conferinței de presă.

Pe lângă reforma constituțională, Dan Barna propune măsuri pentru domeniile vitale de dezvoltare precum, educația, sănătatea, infrastructura și mediul. „Educația este domeniul principal al dezvoltării țării noastre. Până la finalul mandatului meu educația va primi 6% din PIB. De asemenea, propun eliminarea impozitului pe salariul minim, deoarece a venit vremea să încetăm impozitarea sărăciei. Nu mai putem construi bugetul pe sărăcia oamenilor. Explicația pentru care județul Neamț este un pol de sărăcie este lipsa infrastructurii. În programul meu, am propus soluții pentru dezvoltarea infrastructurii astfel încât nicio regiune istorică să nu mai rămână izolată. Mediul este un alt domeniul vital, trebuie să ne asigurăm că patrimoniul României este protejat pentru viitoarele generații”, a conchis Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale.

Deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț, a precizat că la alegerile prezidențiale din luna noiembrie organizația nemțeană țintește un scor apropiat de cel de la alegerile europarlamentare din primăvara acestui an și că mizează pe intrarea candidatului alianței în turul al doilea. „Cel puțin cât am obținut la europarlamentare, dacă nu un scor frumos spre 20% în turul al doilea”, a precizat deputatul Iulian Bulai. La alegerile europarlamentare din luna mai, USR PLUS a obținut 16,67% din voturile nemțenilor.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0