Prima paginăPolitica

USL Neamț îl acuză pe prefectul județului de abuz

Dimensiune text

(P)

Joi, Uniunea Social Liberală (USL), filiala Neamț, a organizat o conferință de presă în care a condamnat atitudinea prefectului Mihai Archip, care l-a suspendat pe Vasile Pruteanu, președintele Consiliului Județean (CJ), după ce acesta a anunțat că se va înscrie în PNL și candidează la președinția CJ din partea USL.

 

 

La conferință au fost prezenți Dorin Ursărescu, președintele organizației PNL Neamț, fostul președintele al CJ, Vasile Pruteanu, și senatorul Ioan Chelaru, președintele interimar al Organizației PSD Neamț.

Dorin Ursărescu a ținut să răspundă atacurilor lui Gheorghe Ștefan, președintele PDL Neamț – care l-a acuzat pe Dorin Ursărescu de faptul că ar face parte din unele grupuri de interese – și a calificat atitudinea prefectului drept un abuz fără margini. „Actuala putere este o putere în derivă, nu mai este responsabilă, nu mai avem un stat de drept, dovadă și măsura suspendării lui Vasile Pruteanu, numai pe baza unei declarații de intenție. Reacția prefectului și numirea unui nou președinte la CJ reprezintă un abuz fără margini, care denotă faptul că actuala Putere este în agonie”, a apreciat liderul PNL Neamț.

„Ca vicepreședinte al Organizației PDL Neamț, nu am fost anunțat că PDL a făcut alianță cu UNPR. Deși au declarat că PDL e sigur că va cîștiga, atunci de ce a făcut această alianță? În al doilea rînd, s-a spus că Agenția Națională de Integritate m-a declarat incompatibil. Este o dezinformare, pentru că scrie foarte clar că e vorba de un posibil conflict de interese și nu incompatibilitate. În al treilea rînd, am fost făcut, în repetate rînduri, trădător. Țin să-i reamintesc lui Gheorghe Ștefan că, atunci cînd a plecat din PNL și toți îl numeau trădător, am fost singurul om care i-a fost alături”, a spus Vasile Pruteanu.

Acesta s-a plîns și de atacurile mediatice constante asupra familiei sale. Vasile Pruteanu a precizat că intenționa să-și dea demisia din PDL, dar nu a mai avut timp să o facă, întrucît a fost suspendat din funcție.

Senatorul Ioan Chelaru a cerut colegilor săi să nu mai răspundă atacurilor lui Gheorghe Ștefan, întrucît acesta „are simptomele unei persoane labile psihic, pentru că știe ce-l așteaptă”, și că, în viitorul apropiat, liderul PDL Neamț „va avea nevoie de avocați foarte competenți”. Liderul PSD a mai spus că, pe 7 aprilie, va avea loc un congres reunit al USL, unde va fi prezentat Vasile Pruteanu drept candidat la CJ din partea USL, și că trei sferturi din primarii PDL ar fi dispuși să candideze din partea USL la viitoarele alegeri.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0