Prima paginăNeamt

USL contestă rezultatele alegerilor din Piatra Neamț

Dimensiune text

Biroul Electoral Central (BEC) s-a întrunit, miercuri, în ședință pentru a soluționa solicitările depuse de partidele politice, în urma rezultatelor scrutinului de duminică, 10 iunie. Printre cele 96 cereri de anulare a alegerilor în diferite circumscripții electorale se află și o contestație depusă de organizația județeană Neamț a Uniunii Social Liberale. USL contestă rezultatul alegerilor din municipiul PiatraNeamț.

 

Colegii mei au depus o contestație la Biroul Electoral Central cu privire la alegerile din municipiul reședință de județ„, a afirmat Ioan Chelaru, președintele PSD Neamț.

Din punct de vedere tehnic, contestatarii acuză influențarea votului prin presiuni și cadouri, precum și prin continuarea campaniei electorale în ziua votului, dar și greșeli de înregistrare a rezultatelor în proceselor verbale. Deorece Biroul Electoral Municipal Piatra Neamț și-a declinat competența în acest caz, contestația a fost trimisă Biroului Electoral Central.

Conform datelor oferite de Biroul Electoral Județean Neamț, Gheorghe Ștefan a cîștigat al treilea mandat ca primar al municipiului Piatra Neamț. Acesta l-a învins pe Cătălin Drăgușanu, reprezentantul USL, la o diferență de cîteva procente. Gheorghe Ștefan a fost preferat de 43,11% dintre alegătorii pietreni, în timp de Cătălin Drăgușanu a primit încrederea a 38,68% dintre cei care au participat la vot, diferența dintre cei doi fiind de aproximativ 2.500 de voturi.

Dacă Biroul Electoral Central va considera că rezultatele scrutinului de duminică sînt corecte, Gheorghe Ștefan va prelua al treilea mandat de primar.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0