HomeRoman

Urmărit de datorii și după moarte

* familia judecătorului de rromi Pavel Cafer are de achitat bugetului local datorii vechi, constînd în taxe și impozite * recordul de datorii la bugetul local aparține, însă, unui tînăr romașcan care s-a ales cu amenzi de peste 100.000 de lei *
Compartimentul de Urmărire a Impozitelor și Taxelor Locale din cadrul Direcției de Impozite și Taxe locale a Primăriei (DTIL) Roman a emis, pe 1 octombrie, un anunț colectiv privind emiterea de acte administrative fiscale în cazul a nu mai puțin de 624 de contribuabili – persoane fizice.

 

Foto: Pavel Cafer a decedat în luna martie a acestui an

 

Este vorba despre romașcani care au „uitat” să achite taxele și impozitele locale sau diverse amenzi ce se constituie în venituri la bugetul local și pe numele cărora au fost emise înștiințări de plată sau somații și titluri executorii.

Datoriile la bugetul local urmăresc romașcanii chiar și după moarte. Pavel Cafer, unul dintre cei mai respectați judecători de stabor din regiune, a decedat în luna martie a acestui an, lăsînd în urmă datorii constînd în impozite neachitate de ani întregi, la care s-au adăugat și penalitățile aferente. Cum familia judecătorului de rromi nu a făcut încă dezbaterea succesorală, DTIL Roman a transmis, pe numele său și al soției sale – Mahmudeaua – o somație și un titlu executoriu, în vederea recuperării sumelor datorate bugetului local.
Soții Pavel și Mahmudeaua Cafer nu au achitat, timp de cîțiva ani, impozitul pe locuința de pe strada Păcii, pe terenul aferent și pe autoturismul lor – o Dacie cumpărată în anul 1990. Numai pentru autoturism, impozitul pe un an este de 56 de lei. Cum aceștia nu au plătit impozitele de ceva vreme, au o datorie destul de mare către bugetul local, acumulînd și penalități mari„, au precizat reprezentanții DTIL Roman.
Pavel Cafer a făcut parte din staborul judecătorilor de rromi din Moldova și a decedat la vîrsta de aproape 60 de ani, din cauza unor probleme de inimă. Deși hotărîrile de Consiliu Local în vigoare nu permit ca drumul european E85 să fie utilizat pentru ceremonii de înmormîntare, autoritățile locale au făcut o excepție, aprobînd familiei lui Pavel Cafer solicitarea de a-l conduce pe fostul judecător de stabor pe ultimul drum prin această zonă a orașului.

Cea mai mare datorie către bugetul local romașcan o înregistrează un tînăr care a „colecționat” amenzi impresionante pentru că a comercializat, fără autorizație, produse etnobotanice. Amenzile acordate acestuia și neachitate pînă în prezent totalizează peste 100.000 de lei. Executarea silită este imposibilă în acest caz, pentru că tînărul – Cosmin Alexandru I., în vîrstă de 21 de ani – nu deține bunuri pe numele său.

Comentarii

WORDPRESS: 0