Urmărire pe străzile din Roman, pentru prinderea unui contrabandist de țigări

HomeActualitate

Urmărire pe străzile din Roman, pentru prinderea unui contrabandist de țigări

Marți, 1 iunie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Roman au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism care se deplasa pe strada Nicolae Bălcescu, din Roman, informează IPJ Neamț. Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, echipajul de poliție a plecat în urmărirea acestuia, iar după aproximativ 700 – 800 de metri autoturismul urmărit a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de peretele unei clădiri.

„În acel moment, conducătorul auto a coborât din autoturismul avariat şi ar fi încercat să se sustragă prin escaladarea unui gard, fiind prins și imobilizat de un echipaj mixt format din polițiști și jandarmi. Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit identitatea persoanei în cauză, un bărbat de 47 de ani, din județul Suceava. În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii au descoperit în interiorul acestuia 9.463 de pachete de țigarete fără timbru, susceptibile a fi provenite din contrabandă”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman. Cele 189.260 de ţigarete, în valoare de aproximativ 105.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0