Prima paginăActualitate

Urători „calmați” de jandarmi și duși la Poliție

Urători „calmați” de jandarmi și duși la Poliție

Dimensiune text

 

Peste 130 de jandarmi au fost la datorie în intervalul 31 decembrie – 2 ianuarie, astfel încât nemțenii să petreacă în siguranță trecerea în noul an. Asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor cultural-artistice care au avut loc în județul Neamț a fost principala misiune a jandarmilor.

Din experiența anilor anteriori, fiind o perioadă cu evenimente publice la care, de regulă, participă foarte multe persoane (manifestări prilejuite de datinile și obiceiurile de Anul Nou, spectacole în aer liber pentru a marca trecerea dintre ani), misiunile Jandarmeriei au fost adaptate, astfel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță.

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, jandarmii au fost prezenți în mijlocul nemțenilor și au asigurat măsurile necesare, în perioada 31 decembrie – 1 ianuarie, la festivalurile de datini și obiceiuri de Anul Nou în localitățile Valea Seacă – Bălțătești, Petricani, Borca și Farcașa, la manifestările de Revelion în localitățile Agapia și Tîrgu Neamț, precum și municipiile Piatra Neamț și Roman; în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie la Târgul de Crăciun la Neamț – în municipiul Piatra Neamț; iar pe 2 ianuarie, la Festivalul de obiceiuri și tradiții de Anul Nou în Tîrgu Neamț.

Citește și:   Accident rutier la Horia, trei persoane au fost rănite

În intervalul 31 decembrie – 2 ianuarie, jandarmii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.900 lei (opt avertismente scrise și 20 de amenzi), pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri, încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Pentru aplanarea unei altercații între reprezentanții cetelor de urători din comuna Borca, jandarmii au fost nevoiți să utilizeze mijloacele din dotare și să conducă trei persoane recalcitrante la sediul poliției, pentru identificare și luarea măsurilor legale, informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ.

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0