HomePolitica

[UPDATE] Ședință de Consiliu Județean pentru un nou președinte

Prefectul de Neamț, Mihai Archip, a declarat marți, după ce a emis ordin de încetare de drept a mandatului lui Vasile Pruteanu din calitatea de președinte al Consiliului Județean Neamț (foto), că va fi convocată o ședință de îndată a Consiliului Județean Neamț.

 

 

Miercuri se vor întruni consilierii județeni pentru a-l alege dintre cei doi vicepreședinți – Mircea Pintilie sau Aldo Pellegrini – pe cel care va conduce instituția pe perioada de pînă la desemnarea cîștigătorilor din alegerile locale. Este o ședință de îndată, impusă de faptul că am emis ordin de încetare a mandatului președintelui Pruteanu, după ce acesta a organizat și declarat în conferința de presă că renunța la calitatea de membru al PDL pentru a se înscrie în PNL, partid sub a cărui siglă va candida pentru un nou mandat. Legea alegerilor locale impune, în această sitație, a schimbării apartenenței politice, și emiterea ordinului mai sus pomenit„,a afirmat prefectul Mihai Archip.

Acesta susține că declarația făcută de Pruteanu este mai importantă decît o hîrtie scrisă, cuvîntul unei persoane publice de o asemenea anvergură fiind mai presus de orice indoială.
Dacă nu va ataca ordinul, acesta își produce efectele juridice. Dacă se va răzgîndi și va reveni asupra alegerii făcute, să fie judecat de cei care l-au investit cu încredere. Va fi convocată o ședință de îndată, ceea ce, în termeni juridici, înseamnă că poate dura pînă la întrunirea consilierilor o zi sau numai cîteva ore„, mai spune prefectul de Neamț, recunoscînd că, la emiterea ordinului, nu avea la dispoziție nici un document din care să reiasă că Pruteanu a demisionat din PDL.

Comentarii

WORDPRESS: 0